Van deze superfoods krijg je écht een boost

Van deze superfoods krijg je écht een boost
Van deze superfoods krijg je écht een boost

Superfoods: wat is het precies en heb je ze nu wel of niet nodig? En zoja: welke kun je het beste nemen? Omdat we al een tijd met deze vraag rondliepen, gingen we op onderzoek uit. We vonden heel veel inspiratie bij de superfoods van Superfoodstore.nl. Dit zijn de allerbeste superfood-tips!

In superfoods zitten veel bestanddelen die je nodig hebt om lekker fit en gezond te zijn. De afgelopen jaren werden superfoods steeds belangrijker en hoorde je er steeds meer over. Ben je door alle informatie een beetje het spoor bijster en wil je graag weten welke superfoods echt een slimme aanschaf zijn? Dit is handige informatie!

Chiazaad
De Chiazaad-trend kan je niet ontgaan zijn. Je kunt chiazaad in de yoghurt, salades of bijvoorbeeld in een smoothie. Maar wist je dat je chiazaad ook gewoon door een soepje kunt roeren? In chiazaad zit heel veel Omega-3 (zit ook in vis, maar dat eet niet iedereen) en dat is weer heel goed voor je hersenfunctie en het ondersteunt je leervermogen. Oftewel: je blijft er lekker scherp bij! In een eetlepel chiazaad zit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Easy-peasy dus, deze superfood! Tipje: in lijnzaad zitten ook veel vezels en alfa-linoleenzuur (dat ook in chiazaad zit) en is goedkoper. Goed alternatief!

Havermout
Havermout werkt cholesterolverlagend, zet je darmen aan het werkt en verbetert je immuunsysteem. Een goed idee dus om het regelmatig te eten of doior er gewoon dagelijks de dag mee te beginnen, zoals veel mensen doen. Je eet het door de yoghurt, met melk of baker er havermoutpannenkoekjes van. Heerljk, zo'n havermoutontbijtje! Tipje: laat het eerst een nachtje weken, zodat ze lekker zacht en smeuïg worden.

Moerbeibesjes
In moerbeibesjes zitten veel vitamine C, ijzer en vezels. En dat laatste is weer heel fijn voor de stoelgang. En lekker dat ze zijn! In de yoghurt zorgen ze voor een stevige bite, maar ze zijn ook heel lekker als tussendoortje. Tip: geef de kinderen eens moerbeibesjes als gezond snoepje, of zet tussen de borrelhapjes ook gezonde versnaperingen waaronder moerbeibesjes! Super lekker en gezond.  

Walnoten
Héél lekker als tussendoortje zijn walnoten. Een belangrijk bestanddeel is alfa-linoleenzuur, dat beschermt tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevatten walnoten onverzadigd vetten, vitamine E en eiwitten, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor mensen die willen afvallen. Wist je dat walnoten ook helpen om een lagere bloeddruk te krijgen? Bovendien zijn ze lekker in de yoghurt, in salades of zo uit het vuistje.

Lekker en gezond
Tot slot nog een laatste tip: wil je afvallen, je beter voelen in je vel, een betere weerstand hebben en een mooiere huid? Stop met het eten van suiker (ai, moeilijk, maar zoals je hierboven ziet zijn er genoeg lekkere alternatieven), eet veel groenten (hoe donkerder, hoe beter) en fruit. Eet vooral afwisselend, en met aandacht. Deze superfoods gaan je zeker een handje helpen als je een gezonder en fitter lijf wilt. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)