Ultiem relaxen in pop-up wellness!

Meteen al mooi!
Meteen al mooi!

Nu de wintertijd is ingegaan, is wat mij betreft ook de sauna-tijd aangebroken. En laat ik nou toevallig een héél geweldig adresje hebben ontdekt... In Amsterdam, naast Ikea (handig aanknopingspunt!) vind je een heel tof wellness-concept. 't Is een beetje New York-achtig: stoer, stads, super smaakvol. Ik dompelde samen met vriendin M. (mijn wellness-maatje, we gaan regelmatig samen naar de sauna) onder in deze boutique-wellness die je helemaal voor jezelf hebt. Soak Urban Wellness in Amsterdam: onthoud die naam. Wát een geweldig adres! Dit is nou een Flavourites Experience ten voeten uit!

Ik zag foto's van Soak Urban Wellness langskomen en wist direct: daar moet ik naartoe. Want hoe te gek: een privé-wellness (en dus helemaal Corona-proof) in een stoere, urban omgeving. Heel smaakvol, niets geen mensenmassa's, heerlijk kunnen bijkletsen zonder 'sssst!' om ons heen en dat alles in een super stylish interieur. De ligging van Soak Urban Wellness is heel grappig: pal naast Ikea in Amsterdam, vlak naast ook al zo'n urban café (tevens bierbrouwerij) en met een toffe tuin ervoor. Meteen al leuk!

Zalige sapjes voor tussendoor. En in de zithoek kun je relaxed bijtanken.
Zalige sapjes voor tussendoor. En in de zithoek kun je relaxed bijtanken.

Soak Urban Wellness is een concept van de Amsterdamse Dagmar Fabels, die in steden als New York en Londen vaker infrarood sauna's zag waar mensen tijdens of vlak na het werk even kwamen bijtanken. Waarom niet in ons land? vond Dagmar. Maar het moest meer zijn dan alleen infrarood sauna's. Een concept in zeecontainers bleek 't slimst te zijn. En ik geef Dagmar geen ongelijk, want zeecontainers zijn modulair, dus je kunt ze plaatsen en schakelen zoals je wilt. We kwamen binnen en wisten niet wat we zagen: hóe te gek waren deze zeecontainers ingericht! Boven is de ontvangst, vind je zithoeken en ruimtes waar twee massagestoelen staan (hierover later meer). Beneden bevinden zich de verschillende sauna's (zowel een gewone sauna als drie infrarood sauna's), douches en een Turks stoombad. Ook hier is alles even smaakvol. Terwijl Dagmar thee inschenkt vertelt ze hoe ze alleen het inrichten al geweldig vond om te doen. Daarnaast ging ze op zoek naar beautymerken die goed bij haar concept pasten. Zo vind je er de fijne producten van DIYSoap en de heerlijke geurkaarsen en -stokjes van het mooie duurzame label Woocares. Enfin je snapt: wij werden hier héél blij van.

Prachtig ingericht
Prachtig ingericht

Toen mochten we naar beneden en kon het ultieme relaxen beginnen. Het unieke aan Soak Urban Wellness is dat de ruimte helemaal voor jou geboekt is. Dat is echt zo compleet anders dan een standaard sauna waar het op een gemiddelde doordeweekse avond of weekenddag vaak best massaal kan zijn. Hier is alles even mooi en clean, heb je alle ruimte, kun je bijkletsen zonder dat iemand last van je heeft en kun je écht bijtanken. Hoe heerlijk. En even voor je beeldvorming: 90 minuten privé-wellness voor twee personen boek je al voor € 119,-.

Nee, dit zijn wij niet. Maar het Turks stoombad is echt zaaaalig!
Nee, dit zijn wij niet. Maar het Turks stoombad is echt zaaaalig!

Dus we startten met een scrub, gingen van sauna naar douche naar Turks stoombad en nog een keer, relaxten op de ligbedden, kregen een heerlijke smoothie* tussendoor en begonnen weer van voren af aan. En we zeiden tegen elkaar: dit moeten we vaker doen. Dit is een perfect cadeau voor de feestdagen. Dit wil je je vrienden geven die gaan trouwen. Hier willen we met ons vriendinnenclubje een middag lang relaxen. Enzovoort enzovoort, want we raakten er niet over uitgepraat.

Leuke cadeautip?
Leuke cadeautip?

Dagmar's enthousiasme was aanstekelijk. Een gaaf idee hebben en dat zo kunnen uitvoeren, geweldig! We zaten nog even bij te kletsen en maakten ons op voor de laatste ronde: de massagestoelen. Eerder in zo'n massagestoel gezeten? Ik wel, dus was op alles voorbereid. Maar echt, deze stoelen... ai ai! Best heftig, maar zo effectief! Compleet gekneed en gewalst en eigenlijk als herboren - zeker in combi met het wellness programma - verlieten we later die middag de Soak Urban Wellness. Ik kan maar één ging zeggen: onthoud deze tip. Want dit is echt een uniek concept!

*vanwege covid-19 is de wellness-bar tijdelijk gesloten. Je krijgt wel een heerlijke Foodness box voor 2 (salad bowl, green juice, bubbles and chocolates! )bij een Private Wellness Sauna!!

 

 

 

reacties op dit blog (1)

08 november 2019
sjoukje
Lijkt me heerlijk om te relaxen na eerst lekker te hebben geshopt !
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)