Trend: vertragers (als reactie op ons drukke leven)

Slow Cabins - even helemaal tot rust komen
Slow Cabins - even helemaal tot rust komen

We leven in een enorm drukke, jachtige maatschappij. Zelfs in corona-tijd zitten onze dagen vaak overvol. Niet zo heel gek dus dat burn-outs veel te vaak voorkomen en we ons veel te vaak gestressed voelen. Heb je ook soms behoefte om een stapje-terug te doen? Mag het wel eens wat minder allemaal? Deze bijzondere tips helpen je een handje. 

Soms is het zó fijn om even weg te zijn van alles. Het Belgische Slow Cabins biedt een heel bijzonder verblijf. Je weet niet waar deze eco design tiny-houses staan, totdat je vlak voor vertrek te horen krijgt waar je naartoe mag. Eenmaal in de slow cabin aangekomen wacht je een relaxed verblijf. Geen wifi, geen afleiding, geen drukte. Wat dan wel? Je eigen houtkacheltje aanmaken, de natuur in, lezen, nietsdoen, mijmeren, filosoferen over het leven. En exact weten wat je gaat veranderen zodra je weer thuis bent...

Hoe laat is het? NOW!
Hoe laat is het? NOW!

Hoe laat is het? 'Now', is het antwoord als je The Watch Now draagt. Of eigenlijk is het geen horloge, want de tijd kun je er niet op aflezen. Dit gloednieuwe, prachtige product is nét op de markt en vind je nu ook op Flavourites. Het ziet er zo mooi uit! En, zo weten we inmiddels uit eigen ervaring, het werkt écht. Want met zo'n bijzondere 'vertrager' om je pols word je er steeds aan herinnerd hoe druk het leven eigenlijk is dat wij leiden. Meer stilstaan in het nu, meer genieten, bewuster leven. Doe jezelf zo'n bijzonder sieraad cadeau als je jezelf meer rust gunt.

Bijzondere vragen met de Check-in Cards
Bijzondere vragen met de Check-in Cards

Nét gelanceerd, dus eigenlijk nog zo nieuw dat je het nog niet zult kennen, zijn deze Check-in Cards. Ook al zo'n mooi concept. Het is een set met 45 heel mooi vormgegeven kaarten waarmee je een gespek met jezelf kunt starten. Met deze kaarten spreek je als het ware je eigen innerlijke wijsheid aan. Zoek je in een bepaalde situatie inspiratie, helderheid of ondersteuning? Dan kunnen deze kaarten helpen in het vinden van de juiste richting. Denk aan vragen als 'Wat heeft de overhand: plezier, flow en vertrouwen of wilskracht, controle en spanning?'. Of de (confronterende) vraag 'Heb ik voldoende focus?'. De Check-in Cards zorgen ervoor dat je écht tijd neemt voor jezelf waardoor je de antwoorden gaat vinden waarnaar je op zoek bent. Wat een prachtig cadeau, voor jezelf of voor een ander.

De inzichtkaarten van A Beautiful Story
De inzichtkaarten van A Beautiful Story

Van A Beautiful Story is deze set met 52 Inzichtkaarten. Net weer even anders dan de Check-in Cards, het is maar waar je naar op zoek bent. Geen vragen, maar wijsheden. Ook leuk om op te sturen naar iemand die het verdient, de kaarten zijn zo mooi vormgegeven dat je ze ook zo aan de muur zou willen hangen.

Zo. En nu ff lekker offline.
Zo. En nu ff lekker offline.

Wil je even loskomen van de digitale wereld waarin we leven? Even geen social media voor jou? Bestel dan de 1dagoffline-box. In deze box (die er in verschillende soorten is) vind je verrassingen, hulpmiddelen en tips om de dag offline door te komen. Vast heel confronterend, om je What'sApp niet te openen. Je Insta niet te checken en je mailbox te laten voor wat 'ie is. Eerlijk gezegd lijkt het me doodeng. Ja, je zou iets missen van de wereld! Maar echt: doe het gewoon. Of geef zo'n box cadeau aan degene die volgens jou wel de nodige dosis offline kan gebruiken. 

The Big Quiet
The Big Quiet

Tot slot nog een mooie tip. In de USA is de afgelopen jaren een vrij grote beweging ontstaan die The Biq Quiet heet, als tegenbeweging van de digitale maatschappij waarin we leven. Op gezette tijden komen op normaal heel drukke plekken massa's mensen samen (ja, nu even niet maar die tijd komt vast weer) om samen stil te zijn. Het moet een bijzonder gevoel geven, om op een normaal heel druk treinstation, op een luchthaven of in een shoppingmall samen de stilte te zoeken. Onvergetelijk!

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)