Tips voor een topvakantie

Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen

We zijn allemaal nog lekker aan het nagenieten van afgelopen weekend, want wat wás het heerlijk weer! Nu is dat voor mij het perfecte moment om even te gaan zitten en na te denken over de zomervakantie. Weet je nog niet welke kant je op wil gaan deze zomer en of je in Nederland wil blijven of toch de wereld wil ontdekken? Heb je helemaal geen behoefte om ergens op een strand te liggen en heb je veel meer zin om gewoon een hoop dingen te doen deze zomer? In dit blog is er voor ieder wat wils, voor iedereen die net als ik de zomervakantie nog moet plannen.

Nederland is absoluut zo saai nog niet. Tuurlijk moet je wel wat geluk hebben met het weer, maar als we even naar vorig jaar kijken moet dat goed komen. In ons kikkerlandje zitten een paar ware parels verstopt in de bossen, op eilandjes en midden in de duinen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de safaritenten en pods (kleine houten huisjes) van Buitenplaatsbeekhuizen. Pal naast de Veluwe, dus fiets mee en gaan! Zin om jezelf en je lief (of het hele gezin) is even heel goed te laten verwennen? Nergens kan dat zo goed als bij 4 sterren wellness en hotel Sterrenberg. Echt zo’n plek waar je helemaal nergens aan hoeft te denken. Alleen aan welk zomerjurkje je aandoet :)

Toch graag het buitenland in (snap ik volkomen) om nieuwe dingen te zien en meemaken en om te genieten van prachtig weer een fijn eten? Een van onze favorieten Club les Ormes is gelegen in het prachtige zuid-west Frankrijk. Het is een vakantiepark, maar dat zou je absoluut niet zeggen als je de stylish foto’s ziet. Dit komt omdat het een kleinschalig park is en overal goed over is nagedacht. Met een gerust hart genieten dus! Zin in iets anders en avontuurlijks? Snuffel even op de site van Formentera. Spaanse rotsen, bossen en spannende grotten, maar ook prachtige stranden met turquoise blauw water. Een vakantie waar je nog lang over na kan praten...

Als je niet van plan bent om een paar weken weg te gaan, maar wel een onvergetelijke vakantie wil hebben zijn er ook genoeg toffe opties. Zoals een stad bezoeken voor een paar dagen en overnachten in een van de zorgvuldig uitgekozen Airbnb’s van Bnb Loved (echt een aanrader). Of meedoen aan toffe workshops met je vriendin, zus of moeder die ook niet zo van het kamperen is. Een paar leuke workshops op een rij; je ideale leren tas maken bij Monsak, even heerlijk de heupjes losschudden met Robin van Robinhoop of je handen uit de mouwen steken en prachtige foto’s maken bij de workshops van MyLucie. Genoeg te doen dus deze zomer. Have fun!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)