Tips voor een ruimtelijk effect in de woning

Tips voor een ruimtelijk effect in de woning
Tips voor een ruimtelijk effect in de woning

De meeste mensen voelen zich niet thuis in kleine donkere ruimtes. Of je nu in een compact appartement woont of in een ruimere woning, het gevoel van openheid en licht kan een significant verschil maken in hoe je je ruimte ervaart. In deze blog verkennen we mogelijkheden om een ruimtelijk effect te creëren in de woning. Zo geniet jij binnenkort extra van uw woning.

Tip 1: Meer licht


Donkere kamers lijken nu eenmaal kleiner. Zorg daarom voor voldoende licht in de kamer. Dit kan door gebruik te maken van lichte kleuren in het interieur of door daadwerkelijke meer licht de kamers binnen te laten komen d.m.v. een lichtstraat in het plafond, (sta)lampen of spots.


- Grote ramen
- Lichte kleuren in het interieur
- Lichtstraat in het plafond
- Schemerlampen en spotjes op donkere plekken.


Tip 2: Woonserre plaatsen


Een serre is een uitstekende manier om meer ruimte en licht in je huis te brengen. Het biedt niet alleen een naadloze overgang tussen binnen en buiten, maar zorgt ook voor extra vierkante meters die als woonruimte kunnen worden gebruikt. Door glazen wanden en daken voelt de glazen serre ruim en luchtig aan, wat bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel in je gehele woning.


Extra tip: neem een kijkje op de website van Busscher Serrebouw. Zij maken de serres geheel op maat om zo aan al je eisen op het gebied van ruimtelijkheid en stijl te voldoen. 


“Een serre is een uitstekende manier om meer ruimte en licht in je huis te brengen”

Tip 3: Minimalistische inrichting


Minimalisme is de sleutel tot een ruimtelijke uitstraling. Door te kiezen voor een minimalistische inrichting met minder meubels en decoraties, creëer je meer open ruimte in je huis. Kies voor gestroomlijnde, functionele meubelstukken en beperk de hoeveelheid “tierelantijntjes” om niet een al té volle ruimte te creëren.


Tip 4: Verticale lijnen en hoogte benutten


Een ruimtelijk effect creëren kan heel simpel zijn. Lijnen kunnen een visuele illusie creëren. Gebruik verticale lijnen in je ontwerp, zoals hoge boekenkasten, lange gordijnen en hoge ramen, om de hoogte van je ruimte te benadrukken. Dit leidt het oog omhoog en geeft de illusie van een hoger plafond, waardoor de ruimte groter aanvoelt.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)