Tips voor een goede kantoorinrichting bij een kleiner budget

Groen in je kantoor
Groen in je kantoor

Heb je net zelf een bedrijf opgestart, of ben je toe aan iets nieuws maar wil je niet zoveel geld besteden? Of vind je dat er momenteel belangrijkere zaken zijn om je geld aan uit te geven dan aan de inrichting van je kantoor? Lees hier dan tips om de kantoorinrichting goed, slim maar ook voordelig te houden.

1. Geef jezelf iets om naar te kijken
Zorg er altijd voor dat niet alleen jijzelf, maar ook je medewerkers iets hebben om naar te kijken. Het beste is een mooi uitzicht of gewoon lekker naar buiten. Zet daarom de bureaus altijd op een plek dichtbij een raam of naar een raam toe. Zijn ramen erg schaars op je werkplek? Je kunt er dan voor kiezen om foto’s, schilderijen of posters op te hangen met natuurlijke vergezichten. Uit onderzoek is gebleken dat kijken naar natuurlijke landschappen stress kan verminderen en daarnaast is het goed voor je gezondheid en welzijn.
 
2. Vergeet niet iets groens in je kantoor
Een plant kopen voor op kantoor hoeft helemaal niet duur te zijn, maar is wel van grote waarde. Planten op kantoor zorgen voor meer sfeer, zuurstof en meer concentratie. Het schijnt dat de concentratieboog van mensen die omgeven zijn door 4 planten hoger is dan de concentratieboog van mensen die geen planten om hen heen hebben.
 
3. Stel een persoonlijk budgetplan op
Als je lukraak wat kantoormeubelen gaat kopen ben je snel veel duurder uit dan je begroot had. Zelfs wanneer je alleen maar kiest voor goedkope meubelen, kan het achteraf altijd tegenvallen. Dit kun je voorkomen door van tevoren een budgetplan op te stellen. Hierin breng je in kaart wat je te besteden heeft en welke spullen of meubels je prioriteit hebben.
 
4. Laat ruimtes zoveel mogelijk open
Een item dat je als eerste van je prioriteitenlijst kan halen zijn tientallen scheidingswanden. Het is niet nodig om de gehele ruimte in te delen in losse hokjes. Een open kantoor bevordert juist overleg en samenwerking. Wel is het goed om een paar scheidingswanden aan te schaffen zodat werknemers altijd de mogelijkheid hebben zich af te zonderen.
 
5. Kies het juiste kantoormeubilair
Probeer door middel van bijvoorbeeld stellingskasten de ruimte zo open mogelijk te laten. Met goede stellingskasten kun je veel ruimte besparen, omdat je dan ook veel verticale ruimte gebruikt en dus meer horizontale ruimte overhoudt. En je kunt meer kwijt dan alleen papierwerk in een stellingkast, een printer bijvoorbeeld. Goede bureaus en bureaustoelen kunnen duur zijn maar zijn toch een goede investering op lange termijn, want rugklachten kunnen nog veel duurder uitvallen. Dus wees verstandig bij het kopen van het meubilair maar vergeet je eigen gezondheid niet.
 
6. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen
Mensen inhuren om klusjes op te knappen kost soms veel geld. Steek daarom zelf de handen uit de mouwen. Misschien zijn er wel mensen in je omgeving die je kunnen helpen. Een grauw en saai kantoor wordt meteen al een stuk levendiger als je de nuren een kleurtje geeft. Je hoeft niet eens alle wanden aan te pakken, met 1 wand kom je al een heel eind. Wanneer je budget het toelaat kun je later de andere wanden nog onder handen nemen.
 
7. Doe het samen en recycle
Volg de trend van het recyclen, je bent echt niet de enige die wil investeren in een leuke kantoorinrichting. Iedereen voelt zich graag thuis op kantoor. Vraag daarom aan je collega’s/werknemers of zij nog leuke meubels of ideeën hebben om van het kantoor een stimulerende en sfeervolle plek te maken. Misschien hebben zij nog een leuke vaas, stoel of schilderij op zolder staan. Zo bepsaar je weer op je budget!

Stel een budgetplan op
Stel een budgetplan op

 

Lekker naar buiten kijken
Lekker naar buiten kijken

I.s.m. Pedroshop en Stellingspecialist

Recycle!
Recycle!
Een vleugje groen op kantoor
Een vleugje groen op kantoor

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)