Tips om je tuin kindvriendelijker te maken

Tips om je tuin kindvriendelijker te maken
Tips om je tuin kindvriendelijker te maken

De ambitie van elke ouder is om een ​​tuin te hebben die zowel comfortabel als veilig is voor kinderen en volwassenen. Dit betekent dat de tuin een heerlijk recreatiegebied moet zijn voor volwassenen en een veilige speelplaats voor je kinderen. Je moet investeren in het ontwerp van de tuin om aan je behoeften te voldoen. Er zijn veel manieren om je tuin kindvriendelijker te maken. Kinderen hebben een korte aandachtsspanne en zijn leergierig. Dit betekent dat ze op elk moment kunnen vertrekken om alles na te jagen wat hun interesse wekt. Het duurt maar een minuut voordat een kind uit de tuin kruipt als je je ogen van ze afhoudt. Het is ook belangrijk dat je een hek om je tuin hebt om ongewenste ongelukken te voorkomen. Het hek moet ook hoog genoeg zijn om te voorkomen dat ze eroverheen springen. Wat kun je nog meer doen?

Vloeren/zachte overloop

Kinderen zullen zeker vallen als ze aan het spelen zijn. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze op een zachte vloer terechtkomen om ongelukken te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld kunstgras kopen. Van kunstgras is aangetoond dat het een zeer effectief kussen is voor kinderen wanneer ze vallen, waardoor het aantal ongelukken op de speelplaats kan worden verminderd. Het gras is ook het hele jaar bruikbaar waardoor de kinderen het hele jaar door kunnen spelen in een kindvriendelijke tuin. Het wordt ook niet modderig als er water in zit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de kinderen vies worden of op modderige schoenen lopen. Hoe fijn is dat!

Gebruik geen waterornamenten

Waterelementen zoals fonteinen en vijvers kunnen het uiterlijk van je tuin drastisch verbeteren. Toch vormen ze een risico voor kinderen die zich niet bewust zijn van de veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden. Kinderen spelen graag in het water en daarom is het niet verwonderlijk dat ze proberen te zwemmen in de vijver. Hierdoor kan er makkelijk een ongelukje ontstaan, zoals verdrinking. Waterornamenten zijn ook een magneet voor veel insecten en kikkers. Kinderen zijn ook vatbaarder voor door water overgedragen infecties, aangezien vijvers een hoge concentratie aan ziektekiemen en bacteriën bevatten. Daarnaast stoppen kinderen graag dingen in hun mond, ook insecten!

Kies de juiste planten

We weten allemaal dat kleine kinderen de neiging hebben om alles wat ze tegenkomen in hun mond te stoppen, dus wees voorzichtig met de planten in je tuin. Sommige planten zijn giftig voor kinderen, en sommige hebben scherpe doornen of prikken. Kies dus veilige planten als je kinderen hebt, of zorg ervoor dat de planten die een risico vormen, buiten het bereik van je kinderen worden geplaatst. Zo houd je een veilige omgeving voor je kleintjes!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)