Tip: cosmeticaproducten met... groenten

Food for Skin is voor Skinimalisme
Food for Skin is voor Skinimalisme

Enig idee wat je dagelijks eigenlijk op je huid smeert aan eh... zooi? Dat kunnen zomaar 90.000 deeltjes microplastics zijn. Per keer smeren, ja. Shocking, hè. De zussen Angela en Cathy ontwikkelden daarom een huidverzorgingslijn die 100% natuurlijk en echt anders-dan-anders is. Hun beautylabel Food for Skin is namelijk gemaakt van... groenten. Tijd dus om meer te weten te komen over dit award-winning label!

We weten natuurlijk dat het eten van groenten goed voor je is. We kregen het zelf met de paplepel ingegoten, en we vertellen het zop'n beetje dagelijks onze eigen kinderen. Wortels zijn goed voor je ogen, komkommer brengt je vochthuishouding op peil, van spinazie word je sterk. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar groenten verwerkt in cosmeticaproducten? Nee, dat hadden wij nooit kunnen bedenken.

De zussen Angela en Cathy wél. Picture this. Angela - brand marketeer - zocht jarenlang naar goede, 100% duurzame cosmeticaproducten die lief waren voor haar huid en het milieu én er prachtig uitzagen. Niet te vinden. Totdat Cathy, die huidspecialiste is, het idee opperde om het dan maar zelf te gaan ontwikkelen. Klinkt simpeler dan het is, want een zoektocht van twee jaar en een intensieve samenwerking met een professioneel formulator en een laboratorium volgde. De grote vraag: als het eten van groenten zo gezond is, kun je dan ook cosmeticaproducten ontwikkelen die op basis van groenten gemaakt zijn? Het bleek inderdaad mogelijk te zijn om beauty producten te maken met ingrediënten (extracten en oliën) verkregen uit groenten en planten. Helemaal te gek natuurlijk, als je vanuit een persoonlijke missie zo'n wild plan krijgt, en het nog blijkt te kunnen ook!

Twee jaar lang waren Angela en Cathy bezig met het ontwikkelen van hun producten. In november 2020 lanceerden ze Food for Skin. En wat zo tof is: hun hele missie komt tot uiting in deze producten. Microplastics en andere rotzooi? Die zijn bij Food for Skin uit den boze. Een hele lijn aan producten? Welnee. Food for Skin doet aan skinimalisme: je hebt slechts drie producten nodig die alles doen wat je nodig hebt: 

1. Cleanser
Carrot cleanser. Wortel reinigingsolie. Het is kalmerend en verzorgend. Hiermee maak je twee keer per dag je huid schoon (je hebt maar een paar druppels nodig). Ook oogmake-up kun je met de carrot cleanser verwijderen. Supergoed: je hebt geen watjes of make-updoekjes nodig om de olie te gebruiken. Een warm doekje is voldoende.
2. Base cream
Tomato base cream. Zo tof dit. Deze crème is gemaakt met tomatenolie, broccoli en avocado. Hij voedt en hydrateert je huid en beschermt 'm tegen vervuiling. En over die tomatenolie: die is afkomstig van de schillen en zaden uit een Italiaanse tomatensausfabriek. Dit zou eigenlijk allemaal weggegooid worden, maar daar steekt Food for Skin nu een stokje voor! Fantastisch verhaal.
3. Serum
- Cucumber serum (tot 40 jaar). Gaat roodheid en bultjes tegen, hydrateert en helpt tegen de donkere kringen rond je ogen. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken: je kunt een paar druppeltjes toevoegen aan de tomato base cream, maar je kunt het ook 's avonds voordat je gaat slapen rechtstreeks op je huid doen. Lekker voor een extra boost, word je de volgende ochtend stralend wakker!
- Pumpkin serum (40-55 jaar). Helpt bij het vernieuwen van je huid en vertraagt het huidverouderingsproces. Het houdt je huid glad en zacht!
- Avocado serum (55+). Het verzorgt de gezichtshuid diep, bevordert de elasticiteit van je huid en beschermt tegen weersinvloeden. Vitamine E zorgt voor een goede vochtbalans.

En, heel fijn: in het voorjaar van 2022 komt hier nog een cream met SPF bij. En dan heb je ook écht alles dat je nodig hebt. Stel je voor... al die plastic verpakkingen (die vaak weer in een doosje worden verpakt, regelmatig met een stuk extra plastic eromheen) van al die beautyproducten heb je niet meer nodig. Alleen deze producten behoren tot je dagelijkse ritueel. Hoe relaxed zou dat zijn... Less is more, en dat geldt zeker voor de producten Food for Skin. Supertof trouwens om te vertellen is dat Food for Skin inmiddels al meerdere prestigieuze prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Zo hebben ze twee keer de Dutch Beauty Awards gewonnen en dingen ze mee naar de KvK Innovatieprijs en de Sustainability Award. Goed bezig, die twee zussen. Ben je (net als wij!) heel nieuwsgierig naar de werking van deze groene beauty's? Je kunt proefsetjes bestellen, onderverdeeld naar drie leeftijdsgroepen. Kun je zelf ook lekker gaan smeren met komkommer, tomaten, avocado en wortels. 

Probeer het nu uit met een proefsetje voor maar 15 euro met de code flavourites15 op www.foodforskin.care/proefsetje (1 coupon per persoon, geldig tot 01-01-22).

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)