Tiny Houses deel 2

Van nostalgisch tot futuristisch...
Van nostalgisch tot futuristisch...

Een tijdje geleden blogte ik over de opkomst van Tiny Houses. Ik kan echt dromen van zo'n minihuisje in de tuin, om er te werken, chillen of om een extra plek voor de kinderen te creëren. Ik lees steeds vaker over deze kleine huisjes. Er is een enorme Tiny House-movement aan de gang: mensen die steeds minder spullen willen en niet streven naar een groot huis, maar juist naar een klein huisje dat 't liefst gemakkelijk verplaatsbaar is. Mobiel wonen, wat een uitvinding. En dan met less = more als credo. Nu heb ik zelf niet de ambitie om op 40m2 te gaan wonen met man en kinderen, maar ik blijf wél dromen van een Tiny House in de tuin of elders. En dan vooral: als creatieve werkplek. Gaat het er misschien tóch van komen? Ik heb ons Pinterest-board 'Tiny Houses' de afgelopen maanden verder aangevuld met leuke ideeën. Misschien ook iets voor jou?

Een klein huisje in de tuin om in te werken of als extra woonplek, ja - ik droom ervan. En of het er nu wel of niet ooit van gaat komen, het is in elk geval al ontzettend leuk om een beetje rond te surfen en de meest verrassende Tiny Houses op ons Pinterest-board vast te leggen. Ondertussen vraag ik mezelf af: zou ik gaan voor een ietwat shabby maar o zo romantisch en gezellig huisje, of juist voor industrieel en een tikje futuristisch? Ik ben er nog niet uit. Neem bijgaande twee foto's. Zo'n prachtig plekje in de tuin, helemaal begroeid, vind ik zó leuk. Volgens mij is dit huisje gemaakt van sloopmaterialen, dus waarschijnlijk nog heel goedkoop gemaakt ook. Fantastisch. Aan de andere kant: zie deze zwevende bol. Wat waanzinnig! Hoog in de bomen werken: te gek! 

En van futuristisch tot nostalgisch
En van futuristisch tot nostalgisch

Ook hier weer zo'n prachtig contrast. Deze moderne versie van de boomhut lijkt niet van deze wereld te zijn. Ik vind het een supermooi ontwerp. Maar kijk dit nostalgische boerdertijtje, met een moderne glazen uitbouw eraan vast... Ook niet slecht, hè!

Mooi: een tiny house met veel glas
Mooi: een tiny house met veel glas

Nee, ik ben er nog niet uit. Wat ik wél altijd mooi vind is veel glas. Dat zie je dan ook in bijna al mijn favoriete ontwerpen terug. En water op de achtergrond :-). Maar da's meestal weer iets lastiger te creëren.

Zeecontainer als werkplek. Cool.
Zeecontainer als werkplek. Cool.

Ook leuk: een zeecontainer als Tiny House. Die zeecontainers zijn echt geweldig om in te wonen of te werken. Ik was eens op Mallorca waar we sliepen in een tot designhuisje verbouwde zeecontainer. Ontzettend goed gedaan door de eigenaar, een architect. En zo'n zeecontainer om in te werken, hmm... Het zou zomaar kunnen dat dit nog eens werkelijkheid gaat worden. Je weet nooit, toch? Ik droom intussen even verder bij mijn Pinterest-board, waar je al deze en nog veel meer leuke kleine huisjes vindt... Ik blijf het board updaten, dus neem regelmatig een kijkje!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)