Tijdbesparende tips voor moeders!

Tijdbesparende tips voor moeders!
Tijdbesparende tips voor moeders!

Als moeder heb je eigenlijk altijd het idee dat je tijd tekort komt. Tussen werken, de kinderen van school ophalen, de was doen en koken is de dag alweer voorbij voordat je het weet. Soms zou je jezelf wel in tweeën willen splitsen, zodat je op meerdere plekken tegelijk kunt zijn. Helaas is dit niet mogelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waarop jij wellicht wat tijd zou kunnen besparen! 

Schoolgaande kinderen 

Gaan jouw kinderen al naar de basisschool? Laat ze de avond van tevoren hun kinderrugtas of schooltas alvast beneden neerzetten en klaarmaken. Laat ze bijvoorbeeld controleren of hun waterfles erin zit en deze eventueel al vullen met water, of ze hun benodigde boeken of andere papieren mee hebben en of ze hun etui met pennen mee hebben. Zo voorkom je onnodige stress in de ochtend omdat de rugzak kwijt is of nog ergens op de slaapkamer ligt. Ook leert het je kinderen meteen een beetje verantwoordelijkheid om voor hun eigen spullen te zorgen de avond van tevoren! Je kunt dit ook bijvoorbeeld meteen doen wanneer je kinderen thuiskomen van school. Dat ligt natuurlijk helemaal aan jullie schema! 

Online boodschappen doen 

Je ziet ze vast vaak voorbijrijden: bestelbusjes van verschillende supermarkten. Ondanks dat de supermarkt misschien om de hoek is, kan het toch fijn zijn om je boodschappen online te bestellen. Je hoeft alleen maar je winkelmandje te vullen, te betalen en je bezorgmoment te kiezen. Geen lange rijen achter de kassa of ruzie met de zelfscankassa’s meer. Daarnaast is boodschappen doen met kinderen vaak ook geen pretje! Het online bestellen van je boodschappen kan je dus een hoop tijd besparen elke week. Daarnaast ben je ook minder geneigd om producten te bestellen die je eigenlijk niet nodig hebt, dus je bespaart hier ook nog eens geld mee! 

Vaste plek voor spullen in huis

Het klinkt wellicht logisch, maar geef je spullen in huis een vaste plek, en breng iedereen in huis daarvan op de hoogte. Zo ben je nooit meer last-minute je sleutels of portemonnee kwijt. En je kinderen zullen dit ook als voorbeeld nemen, waardoor zij (hopelijk) ook hun spullen op een vaste plek bewaren. Enkele voorbeelden? Je sleutels kun je in een bakje of mandje ergens bij de voordeur bewaren. Je portemonnee en telefoon accessoires in een schaal of een la ergens in de woonkamer, en je rieten tas die je altijd gebruikt voor je boodschappen in je voorraadkast of in de keuken. Het scheelt je een hoop tijd als je spullen altijd op dezelfde plek liggen, zo hoef je hier nooit meer naar op zoek! 

Me-time

Hoe druk je het ook hebt, prioriteer ook tijd voor jezelf. Het kan misschien lijken of dit je juist tijd kost, maar door goed op te laden met bijvoorbeeld een heerlijk bad nemen of een avondje op de bank kun je daarna weer effectiever zijn in je andere dagelijkse taken. Probeer dit minimaal één keer per week te doen, bijvoorbeeld wanneer je kinderen op school zijn of op bed liggen. Hoe je deze tijd invult is natuurlijk helemaal aan jou, als je er maar van ontspant!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)