Tijd voor kerstdecoratie!

Decoratieve tafelklem
Decoratieve tafelklem

Sinterklaas is voorbij dus is het weer tijd om de kerstboom op te tuigen en het huis gezellig te maken. Ik word daar laaiend enthousiast van, want het geeft toch zo’n heerlijk sfeertje in huis! Wel ben ik mijn knalrode glim-kerstballen en goudkleurige slingers een beetje zat… Hoe maak je je huis nou helemaal kerstig, maar wel op een stijlvolle en hippe manier? In dit blog een paar tips om je verder te helpen (en stiekem ook mezelf te helpen…).

Als eerst een hele goede vervanger voor de kerstboom. Ik zal niet de enige zijn die heel erg opkijkt tegen het op- en aftuigen van de boom. Maar kerst kan natuurlijk ook gewoon zonder boom! Dan wel met een eyecatcher daarvoor in de plaats, namelijk met de tafelklem van Deens. De truc is om hem vol te hangen met mooie (maar subtiele) accessoires. Denk aan kerstlampjes, een paar mooie kerstballen en kleine takjes. Geen overdreven gedoe, maar een fijne, decoratieve en mooie manier om toch het kerstsfeertje in huis te halen.

DIY advent kalender
DIY advent kalender

Advent kalenders zijn helemaal in! Dat viel ons een tijdje geleden al op. En dan niet van die kalenders met chocolaatjes erin of een kraskalender van het postkantoor om de hoek. Nee, een écht mooie kalender om je creativiteit in kwijt te kunnen. Bij Bonbonbleu hebben ze een DIY advent kalender die echt van nu is. Leuke kleuren, goed bedacht én decoratief voor in huis. Nou hoeft een advent kalender helemaal niet alleen voor de decembermaand te zijn toch? Dat vond Kwokka ook. Bij Kwokka heb je advent kalenders voor elke speciale gelegenheid. De dag dat je gaat verhuizen, je droombruiloft of voor de vakantie van je leven. Allemaal mooie momenten om naartoe te leven. Wat goed bedacht!

Hippe 'kerststal'
Hippe 'kerststal'

Om in de trant van de ietwat oudbollige kersttradities te blijven: de kerststal. Als klein kind kon je mij niet gelukkiger maken dan te vertellen dat ik de kerststal onder de boom mocht uitstallen. Ik had dan ook best een grote collectie met alles er op en er aan, dus ik was er wel even zoet mee. Als ik er nu zo naar kijk denk ik; jeetje wat ziet dat er toch eigenlijk muf uit! Tijd voor verandering dus. Studiozomooi heeft een set met kleine papieren huisjes die je doen denken aan een kerststal, maar dan heel hip en met een kleurenpallet om van te smullen. Het leuke aan dit ‘kerststalletje’ is dat het een bouwpakketje is en je alles zelf in elkaar moet vouwen. Leuk om met je kinderen te doen bijvoorbeeld!

Geometrisch hert
Geometrisch hert

Vergeet ook zeker niet te kijken bij de kerstcollectie van ByNoth. De definitie van smaakvolle kerstdecoratie voor in de boom (in de tafelklem) of gewoon in huis. Echt waar, dit is waar je moet zijn! Kijk bijvoorbeeld maar naar dit geometrische hert. Gemaakt van Russisch berkenhout en echt een mooie toevoeging in huis. Eigenlijk voor elk moment in het jaar als je het mij vraagt :)

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)