Té mooi om van te eten!

Porseleinen borden Jungle King en Giraffe uit de serie: Love who you want
Porseleinen borden Jungle King en Giraffe uit de serie: Love who you want

Sommige porseleinen borden zijn zó mooi dat het bijna zonde is om van te eten. Je ziet nu ook steeds vaker in interieurs dat bijzondere borden worden opgehangen. Solo of soms met meerdere bij elkaar. Zo wordt een bord een klein kunstwerkje voor aan de wand.

Deze borden van Christian Lacroix zijn heel bijzonder; porseleinen bord Jungle King en Giraffe uit de serie: Love who you want, van de geweldige designer Christian Lacroix. Mooie beelden geïnspireerd door Christian Laroixs Haute Couture collecties en hedendaagse moderne lijnen. Mooi om lekkere hapjes op te presenteren maar ook mooi om op te hangen aan je muur in je interieur als klein kunstwerkje.

Kleurrijke vlinders uit de serie: Butterfly Parade, met details van goud en platinum
Kleurrijke vlinders uit de serie: Butterfly Parade, met details van goud en platinum

Ook deze borden met allemaal kleurrijke vlinders zijn van Christian Lacroix. Om helemaal vrolijk van te worden, past perfect bij het lentegevoel! Prachtig porseleinen bord met kleurrijke vlinders uit de serie: Butterfly Parade, met details van goud en platinum. Een parade van reële en imaginaire vlinders vliegen over het porselein, met opmerkelijke driedimensionale effecten. 

Voor een tropische sfeer: de borden uit de Olhar o Brazilië serie
Voor een tropische sfeer: de borden uit de Olhar o Brazilië serie

Voor een tropsiche sfeer kun je deze borden goed gebruiken! Je krijgt meteen zin in de zomer! Ontworpen door de bekende architect Chicô Gouvea. De Olhar o Brazilië serie is een expressieve en authentieke tribute aan de lokale cultuur, vertaald in een decor vol leven en kleur, waar elk motief zorgvuldig is ontworpen. Braziliaanse fauna en flora verheven tot de staat van kunst op een hoge kwaliteit Portugees porselein. Met diverse kleurrijke papegaaien die de borden sieren in prachtige intense kleuren.

Eens wat anders dan al die ronde borden!
Eens wat anders dan al die ronde borden!

Dit ovale bord uit deze serie kan je perfect als fruitschaal gebruiken of om lekkers op presenteren. Maar, met dit mooie grafische patroon en de bijzondere blauwe, tropische vogel erop is die ook heel bijzonder om aan de wand te hangen.

De serie Re-plate van Esther Derkx
De serie Re-plate van Esther Derkx

 

Prachtige borden met een historische foto vertaald naar deze tijd
Prachtige borden met een historische foto vertaald naar deze tijd

Designer Esther Derkx heeft deze mooie serie Re-plates gemaakt! Er zijn 8 verschillende waardoor je ze ook mooi samen kan ophangen als 1 groot kunstwerk. Zij heeft een voorliefde voor de bloemendecoraties die het vintage servies vaak sieren. Elk bord is genummerd en is twee keer in de keramiekoven afgebakken. Erg leuk dat ze in een beperkte oplage van max. 100 worden gemaakt.

Bord en fruitschaal van ontwerpster Lenneke Wispelwey.
Bord en fruitschaal van ontwerpster Lenneke Wispelwey.

En soms heb je zelfs borden waarvan de achterzijde nog mooier is dan de voorzijde! Zoals dit bord en fruitschaal van ontwerpster Lenneke Wispelwey. Zo kun je ze gebruiken als voetstuk voor een vaas, kandelaar of zelfs een kunstwerkje. Of natuurlijk ophangen aan de wand maar dan met de achterzijde naar voren ;-).

Extra tip: heb je een bijzonder bord uit een erfenis en vind je het zonde om van te eten, hang hem dan op in je interieur. Mix het op een wand met andere borden of met kleine kunstwerkjes. Zo creëer je een bijzondere plek in je huis. En je kan natuurlijk altijd onderling wisselen voor variatie.

reacties op dit blog (1)

05 mei 2017
yvonne coppens
Hoi !!!!! Wat een prachtige bordjes !!!!!! Mijn naam is Yvonne Coppens, ik ben eigenaresse van cadeauwinkel Madammekus te Udenhout, vind je het misschien leuk om deel te nemen @ madammekus ? Je kunt een plank bij me huren en daar je prachtige spullen op laten zien, ik verkoop het met koffie, thee een gezellige babbel en verpak het uiteraard mooi, de gehele opbrengst is voor jou. Natuurlijk posten we op Facebook (bijna 2000 likes ), dus meteen goede reclame enz. Heb je vragen ?, 06-10971214, groetekus Yvonne Coppens
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)