Superleuk fotografieboek: Snap!

Ik houd van deze kleuren
Ik houd van deze kleuren

Hier bij de Snorfabriek in Utrecht waar onze Flavourites Studio zit, was het laatst feest. Er werden bij Uitgeverij Snor nieuwe boeken gelanceerd en Snap! was er een van. Leuk boek joh! Van smaakvolle en gezellige Anki van het o, zo leuke blog Zilverblauw.nl. Je weet wel, dezelfde Anki die eerder ook al het fotografieboek Shoot! maakte, al diverse keren onze fotograaf was tijdens Flavourites Live en Flavourites Feest en die ons steeds weer verrast met leuke nieuwe dingen. Even door Snap! bladeren hoor!

Omdat hier in de Snorfabriek ook een gezellige Snorwinkel te vinden is (op weg naar het keukentje en het toilet lopen we er altijd dwars doorheen) zie ik de hele tijd Snap! liggen. Het is echt de hippe zus van Shoot! Is Shoot! al heel mooi vormgegeven, met fijne inhoud en doorspekt met vele prachtige foto's, Snap! doet hier niet voor onder. Korte, pakkende teksten vol tips en mooie foto's waarin roze de boventoon voert. Zijn die écht allemaal met een telefoon gemaakt? Ja!

Mooie vormgeving
Mooie vormgeving

Vroegâh zeulde ik nog altijd mij  spiegelreflex mee als ik naar gedenkwaardige momenten ging. Alles legde ik vast met mijn (te) zware camera. Er zijn zelfs tijden geweest waarin ik uren in de doka stond te werken om de mooiste afdrukken te maken. Heerlijk. Kortom: al zolang ik mij kan herinneren houd ik van fotografie. Toch is er het een en ander veranderd sinds de camera's van telefoons zó goed zijn, dat je er echt prachtige snapshots mee maakt. Dat dacht Anki nou ook. En daarom maakte ze dit mooie boek vol met tips & tricks.

Roze als rode draad
Roze als rode draad

Het is zo'n boek dat eye-openers geeft voor iedereen die niet heel veel weet van fotografie, en een opfriscursus is voor degenen die precies weten hoe een camera werkt. Maar het leukste vind ik nog dat er zoveel mooie foto's in staan, dat ik acuut zin krijg op met mijn iPphone7 de mooiste plaatjes te schieten. Snap! Oja, ook gewoon online te bestellen natuurlijk. Kijk meteen even bij al die andere leuke boeken van Snor, want er zitten weer veel leuke nieuwe parels tussen. Later deze week hebben we nog meer toffe boekentips voor je, het is immers Kinderboekenweek!

PS. Kom langs in de Snorfabriek nu het nog kan! Per 1 november gaat de pop-up fabriek dicht. Wij blijven er voorlopig nog even zitten, maar verkaasen in 2018 naar een andere creatieve plek. To be continued...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)