Super fijn, super duurzaam: schrijven op steenpapier

Super fijn, super duurzaam: schrijven op steenpapier
Super fijn, super duurzaam: schrijven op steenpapier

Al eens gehoord van steenpapier? Zo bijzonder joh. Dit is duurzaam papier gemaakt van gemalen steen. MOYU maakt er notitieboeken van en wij probeerden ze uit. Hoe dat schrijft, op steen? Nou, eh... súperzacht! Echt!

Het gebruik van papier is niet echt heel duurzaam. Voor een stapel notitieboeken moeten heel wat bomen gekapt worden. En wist je dat er ook veel water wordt gebruikt? Dat moest anders kunnen, vonden Paul en Roel, eigenaren van MOYU. Hun missie? Single use paper vervangen door duurzaam papier, dat je keer op keer kunt gebruiken. Dat doen ze door van steen, papier te maken. Toen ik dit voor het eerst hoorde, kon ik het niet geloven. Hoe maak je nou van steen papier? Da's een ingewikkeld technisch maar vooral duurzaam verhaal, maar het werkt. En hóe. De notitieboeken van MOYU vliegen inmiddels als zoete broodjes over de toonbank. En da's niet heel gek, want steenpapier schrijft dus echt fantastisch.

Prachtige dessins
Prachtige dessins

Wij hebben de notitieboeken ook. Het eerste dat opvalt: wat is het zwáár! Echt veel zwaarder dan een gewoon notitieboek! En vooral: wat is het papier zacht. Alsof je op zacht fluweel schrijft. Heerlijk. Het voelt echt anders-dan-anders. Maar het mooiste is: MOYU heeft uitwisbare notitieboeken. Je schrijft hierop met de speciale bijgeleverde MOYU pen, die gevuld is met Frixion inkt. Met een speciaal doekje (krijg je ook bij je notitieboek) kun je je aantekeningen weer uitvegen als je ze niet meer nodig hebt. Zo kun je je notitieboek keer op keer gebruiken. Echt super handig - en heel milieuvriendelijk.

En het schirjft zó lekker!
En het schirjft zó lekker!

We hebben nu een tijdje onze MOYU notitieboeken en ik kan wel zeggen dat ik eigenlijk niets anders meer wil. Soms zit hij in mijn verkeerde tas en zit ik weer te pennen op ouderwetsch papier. Dat voelt dus meteen stroef en schrijft echt een stuk minder soepel. Hoe snel je went aan nieuwe dingen hè! Ook onze Petra is enthousiast: "Ik gebruik het A4 notebook van Moyu nu al een poosje en ben er super enthousiast over. Als je het voor het eerst gebruikt, is het even wennen aan de pen, die namelijk iets dikker schrijft dan een scherpe balpen, maar inmiddels vliegt die over het papier. Ik maak heel veel aantekeningen en vlugge krabbels op een dag, en ook mijn to dolist zet ik in de MOYU notebook. Als ik iets heb afgerond of verwerkt, veeg ik het uit en kan ik weer opnieuw beginnen. Voorheen zou ik dan dus een vel papier in de oud papierbak gooien, dat hoeft nu niet meer. Fijn is ook dat in deze notebook verschillende soorten pagina's zijn: gelinieerd, blanco, lijstjes, ruitjes. Klein minpuntje is dat je de pagina's even moet laten drogen als je iets hebt gewist. Doe je je notebook namelijk meteen dicht, dan loopt de inkt van je schrijfsels die er nog wél instaan een beetje uit. Nu ik dat weet, dep ik het altijd even droog met een theedoek of tissue.
.
Ze hebben allerlei dessins en verschillende formaten. Kleintjes in A6 formaat (handig voor in je handtas), het ideale middelformaat A5 en lekker groot op A4 formaat. Die ligt standaard naast mijn toetsenbord. Je kunt kiezen uit allerlei prints, zoals deze nieuwe: notitieboeken met een cover van... gebruikte treintijdborden! Jawel, die gele! Je kent ze wel. Zodra de NS dienstregeling wijzigt worden deze vervangen en nu dus hergebruikt als cover voor de Moyu boeken. Geweldig upcycle NS project.
.
Hieronder nog even een filmpje hoe het nou precies werkt, die notitieboeken van steenpapier. Via deze link krijg je ook een extra uitleg. Verder zou ik zeggen: je moet het gewoon ervaren en voelen. Wil je een slimme stap op weg zetten naar meer duurzaamheid? Geef jezelf dan gewoon zo'n fijn notitieboek van steenpapier cadeau! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)