Stylen met een tafelklem: easy, origineel en zó mooi!

1. Stylen met elementen uit de natuur
1. Stylen met elementen uit de natuur

Ik houd van multifunctionele oplossingen in huis. Een decoratieframe met tafelklem, ook wel kortweg tafelklem is hier een goed voorbeeld van. Past in elk interieur, vrijwel op elke tafel en je maakt er steeds weer iets heel anders van. Of het nu Kerstmis, Pasen, lente of gewoon feest is in huis! Speciaal voor Kerstmis ging ik aan de slag met het decoratieframe van Maximavida.com. Hier een aantal verschillende stylingideeën!

1. Stylen met elementen uit de natuur
Als je nu een wandeling door de bossen of velden maakt, zie je zóveel decoraties om je heen! Kijk eens naar die uitgebloeide bloemen en natuurlijke gedroogde takken en grassen. Snoeischaartje mee en plukken maar. Zo zag ik bij een (overigens prachtige Rietveld villa) aan de rand van de tuin deze fragiele judaspenning. Aangebeld, waar een lieve dame op leeftijd opendeed. Of ik wat judaspenning mocht plukken, om thuis mee te decoreren. 'Zoveel als je wilt!', reageerde de dame enthousiast. En zo had ik binnen no-time een bosje. Nu style ik ermee in huis, straks gaan de zaadjes de grond in en heb ik over een tijdje mijn eigen judaspenning in de tuin. Door de takken met visdraad (ik gebruik sieradendraad van Pipoos, wat minder glijdt dan standaard visdraad) aan het decoratieframe te bevestigen, krijg je een heel mooie, subtiele omlijsting. Het leuke van de tafelklem van Maximavida is dat deze er nu ook in champagnekleurig goud is. Zo'n mooie tint; heel zacht en subtiel, en een heel stuk stijlvoller dan glimmend goud wat je ook wel eens ziet. Andere kleuren waarin de tafelklem verkrijgbaar zijn, zijn mooi legergroen, wit en zwart. Slim: het decoratieframe beschikt over een dikke laag ‘sand-powder texture’ coating. Deze matte coating is krasbestendiger dan de normale glanzende coating. Ander voordeeltje is dat de stang ook op dikke tafelbladen past; dit decoratieframe past op tafelbladen met een bladdikte van 2 cm tot 8 cm.

2. Minimalistisch stylen
2. Minimalistisch stylen

2. Minimalistisch stylen
Soms heb je écht niet veel nodig om indruk te maken. Wikkel een slingertje, zoals deze kerstslinger met sterren, een paar keer om de tafelklem en je bent eigenlijk al klaar. Ook zo handig trouwens: het ‘oogje’ waar de stang in valt is niet halfrond maar volledig dicht. Op deze manier kan hij er niet uit waaien bij buitengebruik (straks, als het weer lente is!) of door toedoen van spelende kinderen. Bij goedkopere versies zijn deze ringen vaak half open.

3. Wat niet meer in de boom past...
3. Wat niet meer in de boom past...

3. Wat niet meer in de boom past...
... hang je aan het decoratieframe! Oftewel: kerstballen, ornamenten, glimmers of juist mat van papier: hang je mooiste decoraties aan de tafelklem, laat het matchen met hetgeen je in de boom hebt hangen en je hebt een hoop extra sfeer in huis. Je kunt ook nog kerstboomverlichting om het frame heen wikkelen, voor een extra feestelijk accent.

4. Classic
4. Classic

4. Classic
Ook een idee: doe zoals MaximaVida zelf deed en ga voor de classic style! Leef je uit met kerstboomtakken, rode en groene accenten, veel gouden glimmers en niemand ontkomt er nog aan. It's Christmas time.
.
En na de feestdagen? Dan geef je de tafelklem gewoon weer een make-over! Zo leuk. 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)