Statement sieraden voor sprankelende feestdagen

Maak je outfit helemaal af met statement sieraden
Maak je outfit helemaal af met statement sieraden

Dat Kerst 2020 anders zal worden, daar twijfelt niemand meer aan. Dus pakken we extra uit met feestelijke kleding en opvallende, schitterende sieraden en maken er een onvergetelijke Kerst van. 

 

Het laatste woord is er nog niet over gevallen, maar het lijkt erop dat we Kerstmis dit jaar anders vieren dan andere jaren. Minder gasten op bezoek, minder bezoekjes brengen aan geliefden, meer met je eigen gezin in een corona-proof bubble. Maar dat betekent niet dat het minder feestelijk wordt. Sterker nog, juist nu is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de decoratie van je kerstboom, je huis en niet te vergeten van jezelf!
.
Oké, toegegeven: ik besteed meestal genoeg aandacht aan mijn kleding en schoenen, maar als op het accessoires aankomt, pak ik maar gewoon wat uit mijn sieradenkistje. En dat is eigenlijk heel erg jammer, want de juiste sieraden kunnen je outfit helemaal afmaken en zelfs een echt statement zijn. Deze feestdagen wil ik het dus anders aanpakken en voor voor echte eyecatchers gaan. Omdat ik niet graag iets om mijn nek draag, ben ik op zoek gegaan naar opvallende oorhangers. 

Grote oorhangers zijn echte eyecatchers
Grote oorhangers zijn echte eyecatchers

Tussen alle toffe sieraden die ik tegenkwam, sprong Just Marie er voor mij echt uit. Wat een te gek label! Luxe en tijdloze sieraden met een uitgesproken en speels karakter. Perfect voor de feestdagen dus. De Nederlandse Marina ontwerpt alle sieraden zelf en laat ze op Bali maken uit hoogwaardig zilver, (18-karaats verguld) goud en (half) edelstenen. Ik word hier heel hebberig van.
.
Er is zoveel moois in verschillende stijlen, en ook als je niet van uitbundige sieraden houdt, zul je hier vast iets sprankelends vinden voor de feestdagen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sterren, die horen natuurlijk bij Kerst. Deze gouden hanger met vier sterren kun je als enkele oorhanger dragen, maar ik zou ze zelf combineren met kleinere (shiny) oorknopjes voor die extra sparkle.

Sprankelende (kerst)sterren
Sprankelende (kerst)sterren

Ik vind de oorbellen in de Just Goldplated collectie ook erg feestelijk: als basis verguld goud dat is aangevuld met kleurrijke stenen. Heel elegant is bijvoorbeeld Kaya, een verguld blaadje met daaraan een groene amethyst. Geeft een heel subtiele sprankeling bij een candle light dinner. Is groen niet jouw kleur, dan kun je ook kiezen voor een stoere zwarte onyx of blauwe labradorite. 
.
Waar Kaya nog redelijk ingetogen is, vind ik Belle al wat meer uitgesproken, zeker bij opgestoken haar. Onder de eenvoudige gouden disc zit een echte kleurenexplosie van kleine steentjes. Knallend statement voor Oud en Nieuw, je zorgt gewoon voor je eigen vuurwerk! 

Vuurwerk!
Vuurwerk!

Wow, wat een eyecatcher, deze gouden slang!! Achter het hoofdje van de slang zit een steker, de rest van de kronkelende staart hangt met een klein ringetje aan het hoofdje, zodat het staartje een beetje flexibel is. 

Wow! Wat een topcombinatie!
Wow! Wat een topcombinatie!

Lijkt me heel mooi om deze toffe slang te combineren met de groen-gouden Flo. Onder dit subtiele gouden oorknopje hangen vier half edelsteentjes. Je kunt ‘m lang dragen, maar ook korter door het onderste gouden cirkeltje aan de steker van je oorbel te bevestigen. Eén oorbel, twee feestelijke looks!

Ik heb inmiddels zo veel mooie sieraden gezien, wordt nog moeilijk kiezen. Maar ik weet zeker dat ik met een paar oorhangers van Just Marie een echte eyecatcher in huis haal en me heel feestelijk ga voelen. Merry Christmas everybody!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)