Sprookjesachtige Expo van Studio Drift

Installatie Meadow
Installatie Meadow

Een must-see! Deze boeiende expositie CODED NATURE is nog tot en met 26 augustus te bezoeken in Amsterdam. Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift, Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Een mooie samensmelting van techniek en natuur. Je blijft je verwonderen in elke zaal van deze expositie. Door kleur, licht, beweging, geluid en een beetje magie ;- ) Ook erg leuk met de kids!

De expositie Coded Nature vindt plaats over een groot gedeelte van de eerste verdieping van het mooie Stedelijk Museum. De entree naar boven is al indrukwekkend. In het trapgat hangen bewegende ‘bloemen’. Stoffen objecten met licht erin bewegen afwisselend naar open en dicht. Een magisch schouwspel. 

Fragile Future
Fragile Future

Speciaal voor het Stedelijk Museum maakte Studio Drift de grootste installatie van Fragile Future ooit. Bestaande uit een metalen grid waarin lichtgevende bolletjes met echte paardenbloem pluisje mooi gloeien. Heel indrukwekkend.

Paardenbloemen met de hand geoogst
Paardenbloemen met de hand geoogst

De paardenbloemen voor de lampen en kunstwerken van Studio Drift worden op bepaalde tijden met de hand geoogst. En de pluisjes worden dan 1 voor 1 met de hand op de ledlampjes geplakt. Een heel arbeid intensief en mooi proces.

Dandelight lampje
Dandelight lampje

De Dandelight stond mooi te stralen in het begin van de expo. Dit mooie Dandelight lampje is een kunstwerkje op zich dat ook nog eens licht geeft. Het was een van de eerste ontwerpen van Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Studiodewinkel heeft dit mooie lampje al een tijd in de collectie. En daar zijn we trots op. Check onze site voor prijs en meer info. Je blijft je steeds verwonderen als je naar dit lampje kijkt, dat gemaakt is van echte paardenbloem pluisje en koper en werkt op een enkele batterij.

Tak van Tree of Ténéré
Tak van Tree of Ténéré

Waar ik zelf lang heb staan wegdromen is bij deze ‘omgevallen boom’. Tak van Tree of Ténéré. Prachtig hoe licht en geluid samen werkt in dit kunstwerk. Zo mooi hoe de lampjes in de bladeren afwisselend licht geven en veranderen van kleur.

De installatie Drifter
De installatie Drifter

De installatie Drifter. Dit zwevende betonnen blok in de ruimte hadden we bewaard voor het laatst... Ga zelf kijken en ervaar je verbazing! Het immense betonnen blok zweeft rustig door de ruimte. Hoe kan dit? Zo bijzonder.

Iedereen heel veel plezier toegewenst bij deze prachtige expositie CODED NATURE van Studio Drift!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)