Solo reizen met de motor: alleen op avontuur!

Solo reizen met de motor: alleen op avontuur!
Solo reizen met de motor: alleen op avontuur!

Ben jij van plan voor de eerste keer in je eentje op motorvakantie te gaan? Super avontuurlijk, maar het vereist wel enige voorbereiding. In dit blog staan de nodige tips voor je eerste motorvakantie. Twijfel je nog of soloreizen wel iets voor jou is? In dit blog vind je ook wellicht de reden om te gaan! 

Het begint bij de juiste helm

Een goede voorbereiding is slechts het halve werk. Een aantal items zijn onmisbaar voor jou solo-avontuur. Dit begint natuurlijk bij een goede motorhelm. Er zijn drie verschillende soorten helmen. Een open helm beschermt alleen je schedel, een integraalhelm beschermt je hele hoofd en een systeemhelm is een combinatie van beide. Je bent natuurlijk volledig vrij in welke helm je uitkiest, maar als je voor het eerst alleen op avontuur gaat kan het verstandig zijn te kiezen voor een dichte helm met veel bescherming. Daarnaast is deze keuze ook handig voor wisselende weersomstandigheden. Zorg in ieder geval dat de pasvorm van je helm goed zit.

Wat neem je mee op je tweewieler?

De helm kun je afvinken. Wat moet je nog meer meenemen? Natuurlijk een goed beschermend pak dat je voorbereid op het weer van de plek waar jij gaat rijden. Het beste is om voldoende laagjes aan te trekken of mee te nemen. Daarnaast is het verstandig de nodige spullen mee te nemen mocht er iets mis gaan op je reis. Met een reparatiesetje en een draadloze compressor kom je al een heel eind. Neem voor de zekerheid ook altijd een EHBO kit mee. 

Waarom alleen op motorreis?

Wanneer je reeds genoeg motorervaring hebt opgedaan, kan je eerste solo reis misschien wel het avontuur zijn van je leven. Je hebt de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Je bent van niemand afhankelijk en je kiest volledig zelf je route. Door in je eentje rond te rijden, door nieuwe gebieden kun je jouw gedachten lekker los laten. Je leert je eigen aanwezigheid te waarderen en je laadt helemaal op. Heb je toch behoefte aan contact? Bijna overal kun je stoppen voor een praatje met de lokale bevolking. 

Tips and tricks

Overtuigd? Dan kan de voorbereiding van je reis beginnen. Pak je benodigdheden licht en compact in. Kijk goed naar het weer en plan je route (of niet, als echte avontuur). Neem zeker genoeg water en voedsel mee zodat je niet uitgehongerd raakt tijdens je reis. Zo’n avontuur kan de eerste keer veel energie kosten. Zorg daarom voor voldoende rust. Vergeet zeker je paspoort en rijbewijs niet mee te nemen. En de laatste tip: laad je tank voor vertrek helemaal vol.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)