Smullen tijdens Pasen met de lekkerste paasbaksels
Eén van de leukste dingen om te doen tijdens Pasen: bakken! Er zijn zóveel leuke ideeën te vinden. Vooral op Pinterest kun je urenlang bezig zijn met pinnen, op zoek naar de meest originele en lekkere paasbaksels. Voor een inspirerend blog bijvoorbeeld… Scheelt jou weer tijd. We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet en geen zorgen: ben je niet zo’n bakker? Dan hebben we nog een aantal kant en klare opties voor je.
Paashaas cocktails
Oké dit is niet helemaal bakken, maar wél een hidden gem als het aan mij ligt. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu heb ik het achter slot en grendel opgeslagen in mijn geheugen. Niet geheel kindvriendelijk, dus dat wordt een gezellige middag met je lief. Het duurt niet lang om te maken, maar met deze lekkernijen verzin je er nog van alles naast om de middag tot een succes te maken. 😉 Maar goed, wat moet je doen? Zorg ervoor dat je een aantal holle chocolade paashazen bij de hand hebt én je favoriete likeur. Pak een mes en houd het 30 seconden onder kokend heet water. Vervolgens snij je de oortjes eraf en eet je ze op - een cruciale stap. Gooi de (gekoelde) alcohol erin en je kunt het eventueel nog opfleuren met wat muntblaadjes, eetbare bloementjes of kleurrijke rietjes. Geniet met mate!
.
Heerlijke wortelcake
Dit baksel kost iets meer tijd, moeite en liefde dan de vorige, maar dat is het waard. Deze cake is echt alles wat je zou willen in een worteltaart - hij is vochtig, zacht, pittig en heeft een geweldige zachte textuur. Helemaal notenvrij én hij is ook nog eens prachtig afgewerkt. Wat je allemaal moet doen voor twee cakes:
.
De cake
- Meng 4 eieren, ½ kop appelmoes en 2¼ kopjes Splenda-stevia* tot een glad en romig geheel.
- Voeg 3 kopjes bloem, 2 geraspte wortels, ¼ kop magere of halfvolle melk, 1½ eetlepel kaneel, ½ eetlepel geraspte sinaasappelschil en 3 theelepels bakpoeder toe. Meng het goed tot het net zo dik is als pannenkoekbeslag en voeg, als je wilt, rozijnen toe.
- Giet het beslag in twee ingevette cakevormen en bak gedurende 45 minuten op 160 graden.
- Check met een tandenstoker of ze goed gebakken zijn.
- Haal de cakes uit de oven en uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Tip: Laat ‘m nog een dag rusten en dan smaakt hij op z’n allerbest.
.
De roomkaasglazuur
- Gebruik een handmixer om 225 gram zachte (lichtelijk gesmolten) roomkaas en 3 eetlepels (lichtelijk gesmolten) boter op gemiddelde snelheid luchtig te kloppen.
- Voeg 3½ kop poedersuiker toe, ½ kopje per keer, tot een gladde massa.
- Meng ½ theelepel vanille-extract erdoor tot het goed gemengd is.
- Spuit of verdeel het mengsel over de afgekoelde worteltaarten.
.
Eventuele decoratie
- Verdeel twee porties van ¼ kopje glazuur in aparte kommen. Voeg een paar druppels oranje en groene voedingskleurstof toe aan elke kom en meng, pas de kleuren naar wens aan.
- Schep het geverfde glazuur in kleine ritssluitingszakjes en snijd een kleine opening in de hoek van elke zak.
- Spuit voorzichtig wortelontwerpen over de bovenkant van de cake. Je maakt ze door een flinke klodder oranje glazuur op de cake te spuiten en die vervolgens snel in een neerwaartse beweging te trekken.
- Voeg ‘bladeren’ toe door 1-2 kleine puntjes op de oranje ‘wortel’ te maken.
.
Alle ingrediënten op een rijtje vind je hier. Let op: het recept is in het Engels.
*suikervervanger, te koop in de supermarkt
Vrolijke paastaart
Een oud klasgenootje van mij kwam, net als velen van ons, vorig jaar thuis te zitten en begon toen met iets nieuws. Haar eigen bedrijf! Het draait vooral om taarten. Mensen vragen bij haar om een taart en het maakt niet uit wat ze willen, ze krijgen het. Ze zien er altijd enorm vrolijk en vol bedekt uit, neem maar eens een kijkje op haar Instagram account: @bakingwithjuul. Deze vrolijke paastaart is in ieder geval een echte showstoppper. En zo maak je deze taart: je hebt 5 eieren, 150 gram suiker en 150 gram gezeefd bloem nodig. Volg daarna de volgende stappen:
.
1. Doe de eieren met de suiker in de mixer en mix het minimaal 15 minuten tot het heel luchtig en licht van kleur is
2. Spatel de bloem er voorzichtig doorheen
3. Bak het biscuit af op 180°C voor 25/30 minuten
4. Haal het biscuit uit de oven, laat het afkoelen en snijd hem in 3 plakken
5. Stop vulling naar keuze tussen de plakken en versier het naar wens met verschillende kleurtjes fondant! Een vulling kan bijvoorbeeld zijn, 2 pakjes slagroom opkloppen met 60 gram suiker en 2 zakjes klopmix met verse aardbeien. Met de fondant kun je helemaal los gaan. Je kunt de taart hieronder kopiëren, maar je kunt ook speciale vormpjes kopen of een enorm kuiken van fondant maken. Verzin het maar :)
Unieke koekjes
Je kunt net niet doen alsof je ze zelf hebt gemaakt, want ze zijn eigenlijk té perfect. De koekjes van Cookiedoos.nl. Voor Pasen hebben ze drie verschillende specials online staan, waaronder deze schattige exemplaren. Op de koekjes van Cookiedoos kun je ook foto’s plaatsen. Stuur ze een foto, zij printen het uit en verwerken het zo op je koekjes. Wel eetbaar natuurlijk.
EGG-stra speciaal chocolade ei
Wil je jezelf of een ander écht verwennen tijdens Pasen? Check dit fantastische chocolade ei van Chocstar.nl, gemaakt van witte chocolade, gevuld met bosvruchten en bestrooid met echt eetbaar goud! Handgemaakt van de allerbeste, (h)eerlijke chocolade van Callebaut in het chocoladelab in onze geliefde hoofdstad Amsterdam. Vier Pasen met heerlijke Paas chocolade. En by the way, je kunt je ei ook nog personaliseren met een wikkel (natuurlijk in paastintje) en een persoonlijke boodschap. Dat wordt gegarandeerd een EGGcellent Pasen.
Op zoek naar nog meer inspiratie? Check ons Pinterest bord vol leuke ideeën hier.