Slimme dingen voor gezinnen

De producten van Gezinnig
De producten van Gezinnig

Elke vrijdag gedurende de vakantieperiode zetten we de mooiste en meest bijzondere interviews van afgelopen jaar nog een keer in the spotlights. Laat je inspireren door deze ondernemersverhalen!

Een webshop vol met slimme dingen die het gezinsleven gemakkelijker maken? Dan moet je bij Gezinnig.nl zijn. Een unieke en handige webshop die we bij Flavourites inmiddels al heel wat jaartjes kennen en vele fans heeft. Leuk dus om eens een 'kijkje achter 't scherm' te nemen bij dit mooie concept!

Op 't Amsterdamse IJburg moet ik zijn, want daar houdt oprichter en eigenaresse Rianne van Essen kantoor. Ideaal bereikbaar en in hetzelfde pand als de webshop van ENGEL., bekend van de vlaggenslingers en andere vrolijke producten. De deur zwaait open, Rianne maakt thee en collega Patricia werkt gestaag door terwijl wij kletsen over bijna tien jaar ondernemerschap, het gezinsleven en de toekomst. De webshop Gezinnig.nl, die al sinds 2008 bestaat, werd destijds door Rianne en oud-compagnon Wendy opgericht. Rianne: "We waren buurvrouwen, hadden allebei een jong gezin en verbaasden ons over de struggle die dit soms met zich meebracht. Al snel bedachten we hoe handig het zou zijn als we producten zouden verkopen die het gezinsleven smooth zouden laten verlopen."

De appelschilmachine
De appelschilmachine

Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder, is de webshop een begrip onder gezinnen, is Wendy een andere uitdaging aangegaan, runt Rianne de webshop én een eigen uitgeverij en staan er massa's plannen op stapel. "Ja, er is de afgelopen jaren veel gebeurd", lacht Rianne. "Maar wat hetzelfde gebleven is de insteek van Gezinnig: het bedenken en verkopen van producten die het gezinsleven gemakkelijker maken." Is dat nodig dan? Rianne vindt van wel: "Zoveel vrouwen proberen alle ballen in de lucht te houden en werk, gezin en sociaal leven met elkaar te combineren. Wel zo handig als je dat wat gemakkelijker kunt maken."

Hebben voor 2017: zo'n handige weekplanner
Hebben voor 2017: zo'n handige weekplanner

En die producten, die zijn inderdaad handig. En slim. Goed gekozen, ook. Neem de Kletsboeken serie, of in het bijzonder de Slaapklets, één van Rianne's persoonlijke favorieten. "Zo'n leuk boek", vindt Rianne. "Hierin kan je kind elke avond opschrijven hoe de dag is geweest. De leuke tips en vragen leiden je kind vanzelf door het boek. Het is zo fijn voor een kind om hiermee de dag af te sluiten." Inmiddels zijn er al vier varianten gemaakt van het Kletsboek. Rianne: "Jammer dat Slaapklets voor kleuters nog niet bestond toen mijn eigen kinderen die leeftijd hadden!” Ik weet alles van de Kletsboeken: mijn dochter van tien gaat niet slapen voordat ze een bladzijde in de Slaapklets heeft ingevuld. "Alle producten uit de webshop gaan door de 'Gezinnig-keuring' voordat ze in de shop belanden", vertelt Rianne. "Ik vraag me altijd af: is dit Gezinnig - handig, slim, vrolijk en behulpzaam - voor gezinnen?"

Nog zo'n voorbeeld van een super product: de appelschilmachine. Met een zuignap maak je 'm vast aan het aanrecht, de kinderen stoppen er zelf een appel in die ze vervolgens schillen en boren. Resultaat: een prachtige appelspiraal waardoor de kinderen veel meer appels eten. Tenminste, dat is mijn ervaring. Rianne: "De appelschilmachine is inderdaad ook zo'n mooi product dat perfect in het assortiment van Gezinnig past." Maar ook boekjes die je vertellen hoe je je relatie nieuw leven kunt inblazen, kookboeken gericht op kinderen en slimme planners en kalenders maken deel uit van het assortiment. En dat de producten van Gezinnig altijd gretig aftrek vinden onder het Flavourites-publiek, blijkt wel uit het feit dat het elk jaar weer topdrukte is in de stand van Gezinnig op Flavourites Live. Rianne pakt het dan ook altijd slim aan, en nodigt elk jaar weer specialisten (schrijvers, coaches etc.) uit die de bezoekers helpen het gezinsleven relaxter te maken.

Maar... waar zijn eigenlijk alle producten uit de webshop? Als ik zo om me heen kijk zie ik niet veel meer dan wat boekenplanken met boeken en hier en daar een bak met producten. "De handling en verzending heb ik uitbesteed aan een verzendhuis", vertelt Rianne. "Zo kan ik me richten op het runnen van de webshop, de marketing en PR en op het ontwikkelen van nieuwe producten. Want ondertussen loopt de eigen productie gewoon door." Die eigen producten zijn overigens ook razend populair. Niet alleen de Kletsboeken (er is inmiddels al een serie bestaande uit meer dan vijftien producten), maar ook het handige boodschappenblok en de handige weekplanner voor kids.

En er is een nieuw product op komst. Nee, daar kunnen we nog even niets over vertellen. Behalve dan dat Rianne trots de dummy tevoorschijn tovert en uitlegt hoe complex het is om een nieuw product te ontwikkelen. Aan alles moet gedacht worden. Format, design, waar laat je het produceren en zijn alle ideeën die in je hoofd leven wel te realiseren? Ik kan in elk geval verklappen dat dit nieuwe product ook weer reuze 'Gezinnig' is. Leuk, slim en ook dit maakt het gezinsleven weer wat smoother. Leuk ook om te zien dat Rianne door blijft ontwikkelen. Niet alleen met de Kletsboeken, maar ook met dit soort nieuwe producten. Ideeën genoeg voor Rianne: "Onze doelgroep blijft in ontwikkeling, dus wij ook. En dat is nou net het leuke van Gezinnig."

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)