Slapen hoog in de boom!

Boomhut Le Chêne Perché in de Franse Ardennen
Boomhut Le Chêne Perché in de Franse Ardennen

Slapen in een boomhut, wie wil dat nou niet? Door de jaren heen maakte de boomhutten een ware revolutie door. Als je af en toe Tree Masters langs ziet komen op Discovery Channel, dan weet je precies wat ik bedoel. Tegenwoordig zijn het bijna kleine paleisjes, maar dan hoog in de boom. ’s Ochtends word je wakker met het gezang van vogels en heb je vaak een prachtig uitzicht vanaf je balkon. Slapen in een boomhut is hip en happening en ik laat je zien waarom!

In het noorden van Frankrijk, in de Franse Ardennen vind je het complex Le Chêne Perché, bestaand uit maar liefst vijf boomhutten en een avontuurlijk klimparcours. De hoogste boomhut bevindt zich maar liefst op 16 meter vanaf de grond, hoog he?! Mocht dat nou net iets te hoog voor je zijn, don’t worry. Er is ook een hut die zich maar twee meter vanaf de grond bevindt en net zo mooi is! Vanuit je boomhut heb je een schitterend uitzicht over het glooiende heuvellandschap. Een heerlijke bonus, elke ochtend wordt er een vers ontbijtje bezorgd! Deze staat beneden al op je te wachten, het enige wat je hoeft te doen is het omhoog takelen. Eet smakelijk!

De Baumhaus boomhutten liggen gelegen in het natuurpark Spessart
De Baumhaus boomhutten liggen gelegen in het natuurpark Spessart

In het Duitse Beieren, gelegen in het natuurpark Spessart, vind je de Baumhaus boomhutten. Vijf stuks maar liefst, midden in de natuur. De één romantisch, de ander wat stoerder en sommige met een wat meer Scandinavisch tintje. Kies de boomhut die bij jou past! Het leuke aan deze hutten is het feit dat ze 365 dagen per jaar open zijn. Zo kun je van elk seizoen optimaal genieten. Een grote plus is natuurlijk de ligging. Het natuurpark Spessart is een prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Wil je liever iets meer actie? Ook dat kan! Wat dacht je van klimmen, mountainbiken of kanoën! Of lees gewoon lekker een boek op het balkon!

Deze bijzondere creatie vind je in België, lekker dichtbij huis!
Deze bijzondere creatie vind je in België, lekker dichtbij huis!

Ja, ook dit is een boomhut! Alleen dan net een beetje anders. Deze bijzondere boomhutten worden 'pitten' genoemd. Pitkameren doe je in België in het plaatsje Wuustwezel. Deze bijzondere creaties zijn ontworpen door de beeldend kunstenaar Dré Wapenaar. De boomhut is alleen per trap te bereiken en ze hangen op ongeveer drie meter van de grond. In de hut zelf vind je een rond matras en een klein bankje. Er is geen licht aanwezig, dit moet je zelf meenemen. Echt kamperen dus! De hut is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Echt een aanrader als je bijzonder, maar ook lekker knus wilt overnachten!

Fulltime genieten in Costa Rica
Fulltime genieten in Costa Rica

Op het exotische Costa Rica ligt in het paradijselijke Punta Uva de Treehouse & Beach suite. De Zuid Caribische kust, het witte strand en de lichtblauwe zee vormen samen een echte bounty bestemming. Dat is op zich natuurlijk al heel romantisch, maar de boomhut zelf kan er ook wat van! Een sprookjesachtige badkamer, een plafond versierd met allemaal verschillende kleuren glad en natuurlijk… je eigen jacuzzi!! Boeken maar?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)