Slapen als trend (en zo lukt het je!)

Zo fijn: de deep sleep producten van This Works
Zo fijn: de deep sleep producten van This Works

Is slapen een trend? Jawel, je leest het goed. We zien steeds meer in hoe belangrijk een goede nachtrust is. En ben jij een van de velen die de slaap vaak niet goed kan vatten? Dan zijn dit handige hulpjes!

Slaapcoaches

Ohhh, wat is het toch fijn om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. Helaas lukt het niet altijd bij iedereen. Slaapcoaches zijn in opkomst; deze coaches geven je tips & tricks hoe je beter kunt slapen. En ze zijn er niet alleen voor (jonge) kinderen! Ook steeds meer volwassenen schakelen de hulp in van een slaapcoach. Zo'n slaapcoach onderzoekt samen met jou waar het slaapprobleem in zit (misschien is je leven te jachtig, heb je zorgen, is alcoholgebruik een probleem of klopt je ritme niet). Vervolgens kun je met een hoop tips & tricks en een stappenplan aan de slag. Of neem dit: slaaptoerisme. Ja, je leest het goed! Steeds meer hotels over de hele wereld specialiseren zich in goed slapen. Zo is er in New York het Rosewood Hotels & Resorts, waar je kunt kiezen uit verschillende retreats. Ga je voor een korte Dreamscape of voor een Sleep Transformation, die je kunt boeken voor maximaal vijf nachten? Natuurlijk krijg je er ook een Curated Sleep Box bij, met gadgets als een oogmasker, kussenspray en rustgevende oliën. Dergelijke concepten ontstaan nu ook op andere plekken in de wereld.
.
En ook in de USA - ja, waar anders - kun je tegenwoordig een napercise volgen. Tja, da's weer eens wat anders dan een excercise. Bij een napercise kruip je onder een dekbed om een klein uurtje te gaan... slapen. Echt! Héérlijk. Vooral jonge ouders schijnen massaal zo'n napercise te volgen...
.
Wil je lekker(der) slapen, maar is zo'n arrangement iets teveel van het goede? Thuis kun je ook aan de slag! Deze producten laten je echt lekker in slaap vallen... 

Dit beddengoed van Yumeko is ultrazacht
Dit beddengoed van Yumeko is ultrazacht

De geur van lavendel


Lavendel werkt rustgevend, dat weten we allemaal. En een warme douche voor het slapengaan is heerlijk ontspannend. Met de Sleep Spa Kit van This Works (nu bij Cosmania in de sale!) wordt het doucheritueel nog ontspannender. In de kit zit een verzorgende deep sleep shower gel met o.a. patchouli en lavendel. Hoe fijn. Daarna gebruik je de bijbehorende bodylotion. Maak vervolgens je gezicht goed schoon. De reinigende cleansing oil van AbbeyLAB bevat lavendel, en is een heerlijk rustgevende skincare routine. Beetje olie op je gezicht uitwrijven, warm washandje erop en even vijftien seconden laten intrekken. Breathe in... and breathe out. Heerlijk. En als je dan je mandje in stapt, spray dan een beetje van de This Works deep sleep pillow spray op je hoofdkussen. De geur van lavendel zorgt ervoor dat je ontspannen in slaap kunt vallen. Ook Dille&Kamille verkoopt zo'n heerlijk lavendel kussenspray voor een aantrekkelijke prijs. Ook heel leuk om cadeau te geven  aan een onrustige slaper!

Deze thee van Pukka laat je slapen als een roos
Deze thee van Pukka laat je slapen als een roos

Ultrazacht beddengoed


Het slaapt zóveel lekkerder onder heerlijk zacht beddengoed. Nu weten we toevallig (ja ja, uit eigen ervaring) dat Yumeko ontzettend zalig beddengoed in de collectie heeft. Het is gemaakt van ultrazacht biologisch katoen en licht geborsteld flanel. Resultaat? Echt fluweelzacht beddengoed, zo zacht heb je het niet eerder gehad! Wat een wereldtip. Dat slaap pas echt zacht.

Rustgevende thee

 
Het scheelt écht als je 's avonds, voordat je naar bed gaat, de tijd neemt om te ontspannen. Dus: mailbox en socials weg, een relaxte podcast luisteren of een meditatie app erbij pakken. Calm is een fijne app waar je rustgevende muziek en verhalen kunt beluisteren. En maak een warm drankje voor jezelf! Hier bij Flavourites drinken we vaak Pukka thee. Echt ons favoriete merk! 's Avonds is Night Time een heerlijke thee. Er zit haver, valeriaan en lavendel in. Deze kruiden zijn rustgevend en kalmerend en laten je slapen als een roos.

 

 Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)