Sieraden voor dames en heren: de overeenkomsten en verschillen

Sieraden voor dames en heren: de overeenkomsten en verschillen
Sieraden voor dames en heren: de overeenkomsten en verschillen

Iedereen geniet wel eens van een nieuw sieraad. Als je een nieuwe aankoop wilt doen, kom je echter een groot aantal mogelijkheden tegen. Hierbij is ook een onderscheid gemaakt tussen dames en heren modellen. In veel gevallen zul je een verschil zien, maar het kan ook zijn dat er juist weinig verschil zit. Toch is er dan een andere prijs aan gebonden. Je kunt daarom voor jezelf op een rij zetten wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn tussen de modellen voor dames en heren. Onderstaande opties zijn de meest belangrijke overeenkomsten en verschillen, zodat je gerichter kunt kijken. 

Overeenkomsten op het gebied van materialen 
Een van de overeenkomsten tussen dames en heren modellen is dat deze te allen tijde van dezelfde materialen gemaakt kunnen worden. Zo kun je bij de dames sieraden bijvoorbeeld kijken naar goud of zilver, maar zal ook staal aangeboden worden als een van de opties. Deze materiaalsoorten kun je ook weer terugvinden bij de varianten voor mannen. Ook op het gebied van kleuren en kleurcombinaties zul je over het algemeen overeenkomsten tegenkomen. Wel kan het bij vrouwen voorzien zijn van een kleine kleurtint, waardoor het zich net meer onderscheidt. Voor mannen is dit vaak niet nodig, maar kan het wel tot de mogelijkheden behoren. Zo kun je ook op dit gebied de verschillen zo klein mogelijk houden. 

De breedte en de vorm verschillen 
Een van de grootste verschillen tussen de sieraden voor dames en de heren sieraden is dat je bij de mannen vaak veel bredere modellen tegenkomt. De polsen van mannen zijn vaak breder en ook vingers zijn vaak een andere maat. Voor dames ga je daarom vaak subtielere maten tegenkomen, maar zijn er wel uitzonderingen geboden voor de vrouwen die dit willen. De heren sieraden zijn door het grovere model vaak wel stoerder, waardoor de mannen hier ook mee gezien willen worden en het goed bij de outfits past. Een ander groot verschil is dat de vorm ook vaak verschilt. Ook dit kan de uitstraling veranderen en biedt de mogelijkheid om hem meer bij jouw bouw aan te passen. 

Prijzen veranderen door extra decoratie 
Een laatste grote verschil vind je terug op het gebied van de prijzen. Veel vrouwenmodellen zijn voorzien van een hogere prijs. Dit komt mede door de manier waarop deze gemaakt worden, maar ook door de extra decoratie die je hierop terug gaat vinden. Wanneer je een korting tegenkomt, geldt deze vaak op het sieraad met de laagste prijs. In dit geval gaat het dus vaak om het herenmodel. Wel kun je alle soorten sieraden in een groot aantal prijsklassen tegenkomen, waardoor je nooit meer hoeft te betalen dan je voor ogen had en ieder sieraad binnen jouw budget kan passen.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)