Shoppingtrip Zutphen: dit zijn onze favoriete adressen!

De leukste hotspots van Zutphen
De leukste hotspots van Zutphen

Afgelopen zomer stuurden we onze stagiaire Lotte op shoppingtrip naar Zutphen. Wat denk je: ze had zoveel enthousiaste verhalen dat we Zupthen meteen bovenaan onze wishlist zetten. En wat een goed idee om eens van de gebaande paden af te wijken en een stad te bezoeken waar je eigenlijk nooit komt. Lotte had gelijk: Zutphen is ontzettend leuk, de moeite van het ontdekken waard!

Het voordeel van kleinere steden is dat ze zo lekker overzichtelijk zijn. In het geval van Zutphen: parkeren langs de IJssel op de IJsselkade (kom je met de trein, dan stap je ook meteen in het centrum uit) en je hobbelt zo de binnenstad in. Je bent ook meteen echt in een stadje: oude pakhuizen, slingerende straatjes en smaakvolle winkels. We voelden ons meteen thuis. We waren in Zutphen toen we nog mondkapjes moesten dragen (zie foto's), maar hoe fijn dat ook die periode nu achter ons ligt! 

1. ByNord
1. ByNord

Scandinavische klasse
Eerste hotspot die we nu wel eens 'live' wilden ontdekken was ByNord aan de Lange Hofstraat 16a. We kennen ze al jaren van hun (ook heel fijne) webshop, en juist daarom is het zo leuk om de boel tot leven te zien komen. En echt: dat viel niet bepaald tegen. Wat een geweldig pand. Je komt binnen in een ruime hal en kunt linksaf de woonwinkel, en rechtsaf de kledingwinkel in. Veel neutrals en rustige tinten, de Scandinavische klasse spat echt van de winkel af. Van mooie opbergmanden tot de zeep van Wellmark en Marie Stella Maris. Kandelaars van House Doctor, kleding van Deense labels als Gai & Lisva en Lounge Nine: alles even sophisticated en tijdloos. We kregen acuut zin om ons huis een make-over te geven en welja, de kledingkast ook maar meteen. Wat ons betreft een niet te missen adres voor wat leuke nieuwe accessoires voor in je huis, zo'n heerlijk tijdloos vest of een nieuwe jas. Een heel fijn adres!

2. Mrs Janet en 3. Ecuafina
2. Mrs Janet en 3. Ecuafina

Smullen van brownies
Helaas waren ze niet geopend toen wij in Zutphen waren, anders waren we meteen even doorgelopen naar de Pelikaanstraat 14. Hier vind je de showroom van Ecuafina, een prachtig en bijzonder label voor handgemaakte producten uit Ecuador. Poncho's, sweaters en plaids: allemaal met evenveel liefde en vakmanschap gemaakt. Zeker even langsgaan als je in de buurt bent en, goed nieuws: binnenkort nemen we een kijkje bij ze achter het scherm. Wordt vervolgd, dus! 

4. Thuis bij Kaat
4. Thuis bij Kaat

Fijne collectie
We lieten de grote winkelstraat achter ons want we hadden een groter doel: de winkel van Thuis bij Kaat, op de Nieuwstad 23. Kennen we ook al een tijd van de heel fijne webshop vol mooie Scandinavische woonaccessoires. Lotte ging hier eerder ook al voor de bijl, dus nu was het de beurt aan ons. Ook weer zo'n fijne collectie van labels als Jurianne Matter, Raeder en de leuke vogelstickers van Fine Forest. Over vogels gesproken: bij Thuis bij Kaat vind je heel veel leuke vogelproducten, zowel in de winkel als online. Laten wij daar nou ook net fan van zijn :-). Dus ja, je snapt wel hoe onze winkelmandjes er binnen no-time uit zagen :-). Ohhh wat een heerlijk adresje. Het is altijd zo leuk om adresjes die je van online kent, in het echt te bezoeken. Klaartje, het gezicht achter Thuis bij Kaat, vertelde over haar winkel. Hoe het was geweest in coronatijd, dat de vaste klanten haar continu bleven opzoeken en hoe er steeds weer mooie nieuwe labels bijkomen. Gelukkig kon ze de webshop op volle kracht blijven draaien, maar hoe fijn is het dat de winkel nu weer gewoon open is! 

5. Radijs Conceptstore
5. Radijs Conceptstore

Inspiratiewinkel
Onderweg maakten we een pitstop bij Van Rossum's Koffie op de Turfstraat. Moesten we echt heen, volgens Lotte. En inderdaad: wát een heerlijke, romige latte kregen we daar. Topadresje, waar ze alleen werken met de allerbeste koffiebonen ter wereld. We konden er weer even tegen en gingen door naar de volgende Flavourite: Radijs Conceptstore. Al héél lang kennen we deze winkel. Eigenaresse Esther begon ooit met het maken van heel leuke overslagrokjes in verschillende stofjes en heeft inmiddels een prachtige conceptstore opgebouwd. Interieuraccessoires, kleding: het is een heerlijke winkel. Aanrader is het Insta-account van Radijs, waar je regelmatig mini moodboards ziet langskomen. Geweldig hoe ze hun items allemaal met elkaar mixen en matchen! Inmiddels heeft Radijs twee winkelpanden: het oorspronkelijke pand op de Laarstraat 20, en nu ook het pand ertegenover dat de naam Het Inspiratiehuis van Radijs Conceptstore kreeg. Esther vertelt hoe de twee winkels op elkaar lijken, maar toch net even anders zijn. En dat klopt, want we struinen in beide rond, vinden ze allebei ge-wel-dig en ze zijn toch net even verschillende van elkaar. Kortom: gewoon beide adresjes bezoeken als je in de buurt bent!
.
Van de stad naar de natuur
Houd je nou niet alleen van slenteren door mooie straatjes met bijzondere winkeltjes, maar ook van de natuur? Verblijf dan net als wij een nachtje bij Buitenplaats Beekhuizen. Zo'n toffe plek, midden in Nationaal Park Veluwezoom op een kleine 30km van Zutphen. Je logeert er in kleine pods -leuk als je met je lief gaat-, lodgetenten of luxe forest cabins. Sommige hebben zelfs een houtgestookte hot tub naast de deur. Klinkt goed toch, even bubbelen na een dagje shoppen. Dit is echt een plek om even helemaal tot rust te komen, wat ons betreft perfect in combinatie met de levendigheid van de stad.

6. Buitenplaats Beekhuizen
6. Buitenplaats Beekhuizen

Ook naar Zutphen? Wij vonden het écht een aanrader! Hier vind je nog meer leuke adressen in deze sfeervolle hanzestad.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)