Sfeer creëren in huis

Sfeer creëren in huis
Sfeer creëren in huis

Je huis is de plek waar je je batterij weer oplaadt als je na een drukke dag thuiskomt. Het is de plek waar je je thuisvoelt en waar je ook wilt dat vrienden en familie zich welkom voelen. Hoe zorg je ervoor dat jouw woonkamer warmte uitstraalt? Met onze tips creëer je een gezellige en warme sfeer in huis, van meubels tot een geurkaars, alles draagt bij aan de sfeer.

Warme kleuren en ronde vormen

Met het kiezen voor veilige kleuren, zoals wit of beige bereik je niet het gewenste effect als het gaat om sfeer. Geef de muren van je woonkamer een warme kleur. Mix bijvoorbeeld verschillende tinten bruin voor een adembenemend ton-sur-ton effect. Ook geel en oranje zijn mooie warme tinten. Vind je een beetje kleur op de muur toch te spannend? Kies dan voor kleurrijke accessoires om een kil effect te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor goudkleurige accessoires of voor poederroze kussens op de bank. Ook ronde vormen maken een ruimte zachter en zorgen voor balans. Een woonkamer met een vierkante tafel en een rechthoekige bank oogt al gauw hokkerig. Wissel dit daarom af met een ronde poef en een ovalen bijzettafel. Kleine krukjes nemen weinig ruimte in beslag en doorbreken het hoekige effect. Ook bij de keuze voor lampen, vloerkleden en vazen kun je afwisselen in vormen.

De juiste verlichting

Voordat je de woonkamer inricht, maak je een verlichtingsplan. Verlichting is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de sfeer. Met een verlichtingsplan bepaal je precies op welke plek je welke soort verlichting wilt laten terugkomen. Het belangrijkste doel van sfeerverlichting is dat het een mooi effect geeft. Hierbij staat niet voorop dat de ruimte goed verlicht moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een lichtsnoer of een eyecatcher lamp. Eventueel kun je een lamp kopen die dimbaar is, zodat je functionele verlichting met sfeerverlichting kunt combineren.

Accessoires voor extra gezelligheid

Accessoires maken jouw woonkamer helemaal af. Experimenteer zowel met kleuren als met materialen. Wil je verschillende kleuren kussens en kleden op je bank? Kies dan voor kussens van hetzelfde materiaal om te voorkomen dat het geheel onrustig wordt. Of ga juist voor kussens in dezelfde kleur en kies voor verschillende materialen. Ook planten doen veel voor de sfeer in huis.

Geuren dragen bij aan de sfeer

De inrichting doet veel, maar laten we ook geur niet vergeten. Geuren hebben belangrijke invloed op je gemoedstoestand. Kies voor een Yankee Candle met een rustgevend effect. Bovendien staat zo’n kaars ook als deze uit is leuk in je interieur. Als je de kaars aansteekt, verspreidt deze niet alleen een heerlijke geur, maar zorgt dankzij het flakkerende licht voor extra sfeer. Als je verschillende kaarsen combineert, is het belangrijk dat je kaarsen kiest van dezelfde geursoort zodat de geuren het beste tot hun recht komen. Het wordt zo gezellig bij jou in huis dat je bijna niet meer naar buiten wilt.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)