Review: XL bos bloemen met No Waste Friday

No Waste Friday bloemen van e-bloom
No Waste Friday bloemen van e-bloom

E-bloom heeft zo'n geweldig concept. Hier shop je op donderdag en vrijdag een mega bos bloemen. Bloemen, die anders in de groenbak zouden belanden. En? Is het wat, zo'n No Waste Friday boeket zoals ze het bij de duurzame bloemist e-bloom noemen? Ik probeerde het uit, lees hier mijn review!

No Waste Friday bloemen. Ik was meteen getriggerd door deze naam. En het moet gezegd: het is een geweldig initiatief van e-bloom. Met dit concept verkopen ze aan het einde van de week bloemen die anders naar de groenbak zouden gaan. Bloemen die nog prachtig zijn en nog zomaar een week (spoiler alert: of langer!) kunnen staan. 

Wat een enorme bos bloemen!
Wat een enorme bos bloemen!

Papier van bloemenafval
Op donderdag bestelde ik de bos, op vrijdag overhandigde de postbode een grote doos (van FSC karton). Dat moesten mijn bloemen zijn! Voorzichtig maakte ik de doos open, en jeeee... wat een enorme bos bloemen zat erin! Lees hieronder verder hoeveel vazen ik er uiteindelijk mee vulde :-). Omdat de bloemen via PostNL worden verstuurd, worden de stengels in vochtig papier verpakt. De bloemen stonden er dus fris & fruitig bij. Ik zag rozen, witte lelies, chrysanten, fresia's, physalis, gerbera's, hortensia's, grassen en nog veel meer. Echt een enorme bos was het. De bloemen zaten mooi verpakt in papier dat gemaakt is van bloemenafval, hoe bijzonder.

Om mee te stylen en om uit te delen
Om mee te stylen en om uit te delen

Vol met bloemen
Ik verdeelde de bos over vier vazen en had nog steeds bloemen over. Hup, ook nog wat in kleine vaasjes dus! Hier vind je trouwens leuke tips voor het (opnieuw) schikken van je No Waste Friday bos. Bij zo'n grote bos bloemen kan het gebeuren dat de ene bloem ouder is dan de andere, dus sommige zaten nog in de knop terwijl andere bloemen al een stuk verder heen waren. Juist daarom krijg je zo'n grote bos: er zitten dan altijd veel bloemen tussen waar je echt nog lang van kunt genieten. De hele woonkamer (én mijn werkplek) stonden dus vol met bloemen. Na een halve week nog steeds. En na een week had ik alles wat uitgebloeid was weggegooid, maar hield ik nog steeds drie flinke vazen over. Het is overigens ook een leuk idee om een deel weg te geven, je krijgt zoveel bloemen dat dit gemakkelijk kan!

Geweldige bloemen van e-bloom
Geweldige bloemen van e-bloom

Leuk: e-bee programma
Goed om te weten is dat e-bloom een speciaal programma heeft waarmee ze voor de bijenpopulatie zorgen. Rond het pand van e-bloom staan veel bloemen waar bijen hun nectar verzamelen. Een eigen imker verzorgt het bijenvolk. Door bloemen te kopen, ondersteun jij het bijenvolk want een deel van de inkomsten gaat naar dit goede doel. Tegelijkertijd spaar je punten, want jouw e-bees kun je inwisselen voor kortingvouchers. Hoe leuk!

Bloemenabonnement
Zo is e-bloom steeds aan het doorontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Super natuurlijk. Ondertussen geniet ik nog steeds van mijn bloemen, want nu - na anderhalve week - staat een deel nog steeds. Zet dus in je agenda: op donderdag en vrijdag bestel je No Waste Friday boeketten bij e-bloom! En wil je er niet steeds zelf aan hoeven denken? Dan kun je sinds kort ook een bloemenabonnement afsluiten. Die tip onthoud ik, leuk om voor mijn verjaardag te vragen!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)