Review: verzorgingsproducten van Paula's Choice

Review: verzorgingsproducten van Paula's Choice
Review: verzorgingsproducten van Paula's Choice

Grappig, hoe je door je kinderen geïnspireerd kunt raken over huidverzorgingsproducten. Van puistjes en vlekjes naar een gladde huid, hóe dan? Paula's Choice bleek de oplossing. Hmmm... dat moest ik ook maar eens uitproberen. Et voilà. Hier mijn bevindingen!

Paula's Choice: ik zie ze vaak langskomen. Paula's Choice bestaat al ruim 25 jaar, wist je dat? Mijn eerste kennismaking was via Cosmania, waar ze vaak labels hebben gespot in het buitenland voordat we zie hier kunnen kopen. ook de Bijenkorf verkoopt Paula's Choice. Inmiddels had ik ook de webshop ontdekt, maar nog nooit iets gekocht. Totdat mijn eigen kids er producten gingen bestellen en ik binnen een paar weken hun huid zag opknappen. Wow! Ja, ze hadden het ook weer van anderen gehoord. Zo gaat dat. En zo startte ik ook met Paula's Choice. Altijd spannend, met mijn snel geïrriteerde  en rosacea-gevoelige huid. Maar Paula's Choice beloofde veel goeds:

- Niet getest op dieren
- Geen geurstoffen
- Niet irriterend

Smart. Safe. Beauty.
Smart. Safe. Beauty.

Kijk, daar kan ik wat mee. Paula's Choice heeft een verzorgingslijn met de naam CALM. Speciaal voor de gevoelige huid. Dat is altijd fijn. Ik ging exfoliëren. En dat gaat bij Paula's Choice anders dan je gewend bent, want waar ik bij exfolieren denk aan scrubben (help voor mijn huidje!), pakt Paula's Choice dat anders aan. Exfoliëren betekent hier: 's avonds een lotion exfoliant opdoen, een nachtje laten intrekken en 's ochtends heb je een heerlijk zachte huid. Ik probeerde de CALM 1% BHA Lotion Exfoliant all skin types uit. Het is heel gek; als je dit 's avonds opdoet (op een gereinigde huid) ga je niet scrubben, maar de lotion (dat een soort dunne crème is) doet z'n werk. Ik gebruikte er ook een CALM nachtcrème bij. En de volgende ochtend? WAANzinnig. Huidje helemaal zacht. Maar dan dus ook echt héél zacht. Niet trekkerig of droog maar ook niet vettig. Gewoon zácht. alsof er een sort fluweellaagje overheen zit. 

Na twee weken begon ik het te zien. Minder roodheid. Minder bultjes, vlekjes. Rosacea krijg je er niet mee weg, maar dit is een aanpak waar mijn huid in elk geval níet overgevoelig op reageert.

Intussen was ik ook de cleansing balm gaan gebruiken. De Omega+ Complex Cleansing Balm, welteverstaan. Op de verpakking staat 'Melts away make-up, sunscreen & impurities', en dat bleek ook zo te zijn. Restjes smelten inderdaad weg, echt heerlijk! De balm is heel zacht. Wel is mijn ervaring dat je, als je je make-up echt goed wilt verwijderen, de balm een minuutje moet laten intrekken. Daarna haal je 'm er met een warm washandje weer van je huid. Wat overblijft is een heel zachte, schone huid. Als je dan daarnaast ook nog de exfoliant gebruikt, gecombineerd met een nachtcrème (of dagcrème als je 'm overdag gebruikt), ga je zien wat ik zag: een huid die er steeds gezonder gaat uitzien. Geen trekkerig gevoel, geen puistjes, bultjes of irritaties. Echt fijn.

Blij dat ik Paula's Choice ontdekt heb. Ik wil ook andere producten uitproberen, vooral uit de CALM lijn. Een nadeel: de producten hebben geen heerlijk geurtje, wat ik vaak zo fijn vindt aan verzirgingsproducten. Maar eerlijk gezegd: ik weet ook dat juist parfum niet goed is voor mijn huid, dus elk voordeel heb gewoon weer eens z'n nadeel.

Deze maand koop je de exfoliants met 15% korting, fijn dus om het juist nu uit te proberen en je huidje lekker te laten herstellen van de zonschade die het de afgelopen maanden heeft opgelopen! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)