Verander de kleur van je parketvloer voor een totaal nieuwe look

Verander de kleur van je parketvloer voor een totaal nieuwe look
Verander de kleur van je parketvloer voor een totaal nieuwe look

Ben je toe aan een nieuwe vloer, maar vind je het zonde om het mooie parket te vervangen? Laat dan de kleur veranderen! Dit is een duurzame en voordelige manier om je woning een totaal andere uitstraling te geven. Of je nou kiest voor een lichtere tint of juist een donkere kleur: de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek er meer over in het onderstaande artikel.

Lichter parket voor ruimtelijk effect

Een lichte parketvloer is perfect om een ruimte groter en frisser te laten lijken. Vooral in kleinere kamers of ruimtes met weinig natuurlijk licht kan een lichtere vloer wonderen doen. Het zorgt bovendien voor een neutrale basis, waardoor je kunt blijven variëren met de kleuren van de rest van je interieur.

Donker parket voor knusse sfeer

Als je juist op zoek bent naar meer warmte en gezelligheid in je woning, kun je de parketvloer een donkere tint geven. Donkere kleuren geven een kamer direct een intieme sfeer. Perfect voor de knusse herfst- en wintermaanden! Het diepe contrast van een donkere houten vloer met lichte muren kan daarnaast zorgen voor een luxueuze uitstraling.

Laat het aan professionals over

Het veranderen van de kleur van je parketvloer is geen doe-het-zelf klus. Om tot een prachtig een duurzaam resultaat te komen, is het beter om een professional in te schakelen. Neem bijvoorbeeld contact op met de professionals van Van Houdt Vloeren. Voordat ze de vloer opnieuw afwerken, zullen ze de oude afwerkingslaag verwijderen. Dit gebeurt door de vloer zorgvuldig op te schuren, wat tevens de ideale manier is om slijtage en oppervlakkige beschadigingen aan te pakken. Daarna kan de nieuwe kleurlaag worden aangebracht, bijvoorbeeld met een lak of wax. Laat je goed informeren over de verschillende behandelmethodes om hier de beste keuze in te maken.

Duurzaam en voordelig alternatief

Het opknappen en veranderen van je parketvloer biedt niet alleen esthetische voordelen, maar is ook een duurzamer en voordeliger alternatief voor het compleet vervangen van de vloer. Door je bestaande houten vloer een nieuwe kleur te geven, verleng je de levensduur ervan en geniet je tegelijkertijd van een frisse uitstraling. Bovendien neemt het proces van je parket vloer schuren en afwerken minder tijd in beslag dan het plaatsen van een nieuwe vloer. 

Kortom: Door de kleur van je huidige parketvloer te vervangen, geniet je van een nieuwe look en ben je tegelijkertijd heel duurzaam bezig. De levensduur van de houten vloer wordt weer verlengd en je geniet nog sneller van een fris resultaat.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)