Review: POGS koptelefoon voor kinderen

POGS koptelefoon voor kinderen
POGS koptelefoon voor kinderen

Als ik één item moet noemen waar ik de afgelopen tijd ontzettend veel plezier van heb gehad, dan is dat eigenlijk niet iets voor mezelf, maar voor mijn zoon. Die heeft namelijk een nieuwe, draadloze koptelefoon. Waarom hij én ik zo blij zijn met deze POGS headphone lees je hieronder.

 

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar bij ons liggen er overal zwarte en witte snoertjes met ‘oortjes’, al dan niet werkend. We kregen ze bij een nieuwe telefoon, kochten ze als onze oortjes waren vergeten en inmiddels hebben we een hele verzameling in elkaar verstrengelde snoeren met oortjes.
.
We waren eigenlijk helemaal oké met deze simpele geluids-overbrengers, tótdat we met de tweede lockdown te maken kregen. We vonden het allemaal niet fijn om een groot deel van de dag met van die kleine, harde dingetjes in onze oren rond te lopen. En dus bestelde manlief een mega koptelefoon met microfoon voor zijn ellenlange calls en dochterlief werd de gelukkig eigenaar van Airpods. Ikzelf wisselde tijdens het werken een beetje af tussen wel en geen oortjes, maar ja, daar had mijn thuiswerkende en gamende kind wel last van (hoezo omgekeerde wereld). Dus: op zoek naar een koptelefoon, maar dan wel één die geschikt is voor kinderoortjes.

POGS kunnen tegen een stootje en zelfs een ruzie.
POGS kunnen tegen een stootje en zelfs een ruzie.

Al snel kwamen we uit bij POGS headphones, een online shop die gespecialiseerd is in koptelefoons voor kinderen. En nu denk je misschien: hoezo speciaal voor kinderen? Ze kunnen toch gewoon een koptelefoon op? Ja, dan kan, maar één van de voordelen van een POGS headphone is dat het volume begrensd is op 85dB -zoals ook wordt geadviseerd door de WHO- en dat is wel zo fijn voor tere kinderoortjes. Zeker als je bedenkt dat maar liefst 50% van al het geluid dat kinderen via personal audio devices horen te luid is. Ai…
.
Nog een voordeel, deze koptelefoon kan wel tegen een stootje. Hij is gemaakt van stevig non-toxic materiaal en kan zonder problemen gebogen of getwist worden. Dus al vliegt ie af tijdens een dance battle, een stevig potje gamen of gaat je oogappeltje er per ongeluk op liggen, niks aan de hand. 

Super buigzaam
Super buigzaam

Kindvriendelijkheid: check, en omdat ie er ook nog eens super leuk uitziet (check de gouden tipi op de oren!), gingen wij voor een groene GECKO. Wij kozen voor de draadloze variant die je via Bluetooth kunt verbinden met het apparaat waarop je werkt, gamet of muziek luistert en dat is echt zo ontzettend fijn. Zeker voor onze zoon, want die raakt niet meer verstrikt in kabels of trekt oeps...de tablet van de bank aan de draad van de oortjes. De kussentjes van de koptelefoon zijn groot genoeg om het oor helemaal te bedekken en ze zorgen ervoor dat er niet of nauwelijks geluid van buitenaf binnenkomt. Het is niet zo perfect als een volwassen noise cancelling koptelefoon, maar het werkt echt behoorlijk goed en dat met een acceptabel en veilig volume. En niet geheel onbelangrijk: het geluid is werkelijk perfect!
.
Ook leuk: je kunt via een speciale kabel twee POGS met elkaar verbinden zodat je kinderen samen of met een vriendje iets kunnen luisteren. Wel zo gezellig. En uiteraard kun je deze koptelefoon aanpassen aan het hoofd van je kind. Sterker nog, als onze POGS in de ruimste stand staat, past hij mij ook. En ja, ik gebruik ‘m nu ook voor het luisteren naar podcasts tijdens mijn wandelingen door de polder. Zo heb ik geen last van de wind of gekraak van een kabel tussen telefoon en oortjes.

Super handig: via de kabel verbind je beide POGS met elkaar en kun je samen luisteren.
Super handig: via de kabel verbind je beide POGS met elkaar en kun je samen luisteren.

Wat we overigens ook heel charmant vinden aan POGS, is dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ze gebruiken geen single use plastic, staan voor zero waste manufacturing en zijn de koptelefoons vegan, dierproefvrij en zonder kinderarbeid gemaakt. De verpakking is van 100% gerecycled materiaal en 10% van de winst gebruiken ze voor het planten van bomen met als doel om er in 2026 500.000 te hebben geplant. Dat vinden we fijn!

Ook perfect voor mama's en in het vliegtuig!
Ook perfect voor mama's en in het vliegtuig!

Kortom: what's not to like about POGS. Zowel zoonlief als ik zijn heel erg tevreden over de koptelefoon. En mijn technische echtgenoot was als een kind zo blij bij het unboxen en installeren van de koptelefoon! Behalve de wireless GECKO is er ook nog een variant met kabel, de ELEPHANT. Beide modellen zijn er in groen, blauw, roze en geel en er is ook nog een DOODAS set waarmee kinderen hun koptelefoon kunnen personaliseren. Ik zeg: zoek je nog een leuk en verantwoord cadeau voor je kind, denk dan zeker aan POGS headphones!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)