Review: persoonlijk stijladvies van Maison365

Wees eens eerlijk: gekleed worden door een persoonlijke fashion stylist, daar droom jij toch ook wel eens van?
Wees eens eerlijk: gekleed worden door een persoonlijke fashion stylist, daar droom jij toch ook wel eens van?

Wees eens eerlijk: gekleed worden door een persoonlijke fashion stylist, daar droom jij toch ook wel eens van? Dat je niet zelf urenlang winkel in winkel uit hoeft, maar iemand hebt die voor jou gaat shoppen. En die precies weet wat jou ‘t beste staat en die on trend kleding voor je uitkiest waarin je er op je best uitziet. Klinkt goed, maar ook een beetje als iets dat alleen voor the rich and famous is weggelegd. Niet is minder waar, want bij Maison365 zit een team van ervaren stylistes klaar om voor jou de beste outfits uit te kiezen en naar je op te sturen. Flavourites’ Natascha en Petra namen de proef op de som!

Eigenlijk hadden we niet echt iets nieuws nodig, maar als het gaat om mode en zeker als er een nieuw seizoen voor de deur staat en de shops gevuld zijn met mooie nieuwe collecties, dan begint het toch wel weer te kriebelen. Maar ja, geen tijd en zin om uitgebreid te gaan shoppen. En toen kwam Maison365 op ons pad. We hadden al wel gehoord van dit online modeplatform van stylist Danie Bles, maar er nog nooit iets mee gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Ons styling avontuur begon met een online style quiz
Ons styling avontuur begon met een online style quiz

Style quiz
Ons styling avontuur begon met een online style quiz, en geloof ons, daar moesten we echt even voor gaan zitten, want ze wilden van alles van ons weten. Niet zo gek ook, want op basis van onze antwoorden moet onze persoonlijke stylist een beeld van onze stijl en wensen vormen. We beantwoordden dus niet alleen vragen over onze maten, maar kregen ook verschillende looks te zien waarvan we konden aangeven of we ze wel of niet leuk vonden, welke kleuren we graag dragen, wel of geen prints, hoeveel we normaal gesproken uitgeven aan kleding en nog veel meer. Ook konden we foto’s van onszelf uploaden zodat de stylist nog een beter beeld van ons kon vormen. Wij hebben allebei na het invullen van de style quiz nog via de mail contact gehad met Bente, de stylist die toevallig aan ons allebei gekoppeld was. Zij stelde ons nog wat aanvullende vragen zodat ze ons nog wat beter leerde kennen. Natascha: "Op Pinterest heb ik een board met mijn eigen stijl. heb ik al jaren, en regelmatig zet ik er iets bij of haal ik wat weg. Ik heb Bente het moodboard doorgestuurd, zodat ze een extra goed beeld van mijn stijl zou krijgen. Vond ze superhandig!"

Styliste Bente had voor mij drie sets samengesteld die heel mooi samen verpakt waren.
Styliste Bente had voor mij drie sets samengesteld die heel mooi samen verpakt waren.

De kledingbox!
Wij waren in ieder geval al super excited en keken reikhalzend uit naar onze kledingbox. Petra: "De box kwam al sneller dan verwacht, ongeveer een week na het invullen van de quiz had ik mijn mooie, grote witte Maison365 box al in huis. Bente had voor mij drie sets samengesteld die heel mooi samen verpakt waren. In de box zat ook een persoonlijke brief van Bente, waarin ze uitleg gaf over de kleding die ze voor mij had uitgekozen, de merken, materialen en hoe ik de drie looks kan dragen en combinaties kan maken met de items uit de verschillende setjes. En toen begon het het allerleukste deel: passen! Zo fijn om dit thuis te kunnen doen in plaats van in een krap en stoffig pashokje. Ook handig dat je meteen de outfits uit de box kunt combineren met je eigen sneakers, laarsjes en kleding uit je eigen kast. Bente had voor mij drie totaal verschillende sets gemaakt van in totaal twintig items waarvan vier accessoires."

Het leuke van de box is dat je echt drie verrassingspakketten krijgt: drie sets met allerlei items
Het leuke van de box is dat je echt drie verrassingspakketten krijgt: drie sets met allerlei items

Eén set sprak mij niet zo aan en ook de pasvorm was niet bij alle items even goed, maar de andere twee sets vond ik echt super goed uitgekozen. Voor mij sprong de set met een duurzame maxi skirt in combinatie met een knalroze shirt en een casual sweater er meest uit, echt een te gekke set die heel goed bij mij én mijn budget past." Natascha: "Het leuke van de box is dat je echt drie verrassingspakketten krijgt: drie sets met allerlei items (ook altijd een of twee accessoires erbij) die je onderling weer goed kunt mixen. Met een strik zaten de drie sets verpakt. Daarnaast krijg je een uitgebreide pak- en retourbon waarop je kunt aangeven waarom je een bepaald item wel of niet houdt. Hoewel ik vantevoren nog had gezegd dat ik écht, écht niets nodig had (we bestelden de box zodat we het hele stylingproces een keer goed konden doormaken) ging ik toch voor de bijl. Bente had bij mij twee jurkjes van in de box gedaan: in het zwart van PBO en een donkerblauw jurkje van Kaffe. Echt geweldige jurkjes: perfecte pasvorm, doet alles voor je figuur wat het moet doen. Ik bestelde het zwarte jurkje. En de ecru V-hals trui, oh... zó mooi en zacht! Mijn vriendin die net langskwam riep meteen "Moet je houden!". En ook lief en dochter waren meteen heel enthousiast over deze superzachte pullover van Cream."

De items kun je onderling goed matchen
De items kun je onderling goed matchen

Leuk: veel labels kende ik niet. Toch is het voor een styliste natuurlijk ook best moeilijk om een 100% match te maken. Zo vond ik de meeste items echt heel mooi, maar veel items had ik al. Een donkerblauwe kuitrok: check. Spijkerjack: check (en de kleur van het jasje dat in de box zat vond ik persoonlijk minder mooi). En zo waren er nog wel wat items die geen waardevolle aanvulling zijn op hetgeen ik al heb. Maar dat kan ook eigenlijk niet anders, want de styliste weet natuurljk niet wat je al hebt en wat je precies zou willen hebben. Ik ken mijn eigen stijl goed maar wilde wel eens out-of-the-box denken. Dat is deels gelukt, want hoewel er niet echt heel verrassende, écht voor mij nieuwe items in de box zaten, waren er toch meerdere items die ik zelf nooit gevonden zou hebben. Je kijkt toch vaak bij merken die je al kent, en het is echt leuk en slim om eens verder te kijken! Ben er zelf in elk geval heel blij mee."

Het ontvangen van de kledingsets voelt als een cadeautje
Het ontvangen van de kledingsets voelt als een cadeautje

Altijd on trend
We vonden het heel erg leuk om op deze manier door een stylist gekleed te worden en we zijn heel tevreden met onze nieuwe items. Het is echt een voordeel om goed geadviseerd te worden over kleding die bij je figuur en stijl past en hoe je op een speelse manier kunt mixen en matchen. En het is ook handig dat de stylistes van Maison365 helemaal up-to-date zijn van de laatste trends, maar ook de nieuwe en upcoming (Nederlandse) merken kennen. Smaakt naar meer, we gaan Bente zeker nog eens inschakelen!"

Wat is jouw kledingstijl?
Wat is jouw kledingstijl?

Inspiratieoutfits
Maison365 werkt veel met kleinere labels uit Nederland, Zuid-Europa en Scandinavië, maar ook met een aantal wat grotere merken. Per box ontvang je zo'n 15-20 items. Ze hebben de kleding allemaal op voorraad in hun eigen magazijn in Haarlem, maar de kleding is verder niet los te koop via de website. Wel zijn er looks of the day te bewonderen op de website. 
Goed om te weten is dat je eenmalig € 9,95 betaalt voor de stylequiz. De kleding die je niet afneemt, kun je gratis retourneren. Je krijgt alleen een factuur voor de items die je houdt.  Het is fijn dat je nergens aan vast zit, maar je kunt er wel voor kiezen om regelmatig een box te laten bezorgen, bijvoorbeeld als je een outfit nodig hebt voor een speciale gelegenheid of aan het begin van een nieuw seizoen. Scheelt je veel miskopen en niet te vergeten waardevolle tijd die je kunt stoppen in dingen die je wel leuk vindt! Grappig trouwens dat je de box gewoon per keer kunt bestellen (je zit niet vast aan een abonnement), maar dat de meerderheid van de klanten binnen een jaar een nieuwe box bestelt. Kortom: heel leuk om ook eens uit te proberen!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)