Recycle Designs

Recycle wandvaasjes!
Recycle wandvaasjes!

Recyclen is belangrijk voor het milieu. Heel veel Nederlandse designers denken daarover na en maken de mooiste designs van afval en promoten daardoor duurzaamheid. Daar ontstaan de mooiste designs! Zie hieronder 4 prachtige ontwerpen die daar een voorbeeld van zijn.

 

Elke van den Berg maakt de mooiste porseleinen designs in haar studio in Eindhoven samen met haar partner Harm. Ze maakt ook deze te leuke Recycle wandvaasjes! Gemaakt van al het porselein wat Elke van den Berg in haar werkplaats over houdt, de diverse restje porselein dus. De kleuren variëren hierdoor. De ene keer zijn de vaasjes wat groener, dan weer wat grijziger. Daarna tekent ze nog bloemetjes op elk vaasje, waardoor elk vaasje uniek wordt. Een prachtig duurzaam design en zo houdt ze geen afval porselein over!

Sweet Concrete vaas
Sweet Concrete vaas

Pou-Belle Design, opgericht door kunstenaar Elze van den Akker , heeft tot doel om mensen bewust te maken van de hoeveelheid plastic die elke dag wordt weggegooid. Tegelijkertijd transformeert ze het bestaande plastic dat er al is om in unieke designproducten om te voorkomen dat het wordt weggegooid. Het gebruikte plastic wordt verzameld door een groot netwerk van mensen zoals jij en ik, die geloven in hergebruik en houden van mooie dingen die gemaakt zijn met liefde voor het milieu en de mensheid. De flessen voor deze te mooie Sweet Concrete vaas worden gered van straten, afvalbakken en zeeën door liefhebbers van natuur en schoonheid. En door de designer getransformeerd tot deze bijzondere design vaas.

Bubble Buddy
Bubble Buddy

Super mooi zeepbakje van Foekje Fleur! Deze Bubble Buddy is gemaakt van gerecycled plastic!! Verpakt in deze geschenkverpakking is het een perfect cadeau voor jezelf of iemand anders die minder plastic wil gebruiken. Bubble Buddy is ontworpen door Foekje Fleur voor Goodtogive en een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd. Sea Shepherd is tegen de vervuiling van het fragiele marine ecosysteem en steunt projecten die voorkomen dat er meer plastic in onze wateren komt, zoals Bubble Buddy. Gebruik deze prachtige biologische zeep om te raspen en je eigen schoonmaakmiddel te maken in plaats van alle soorten vloeibare zeep in plastic flessen te kopen!

Head Full of Dreams
Head Full of Dreams

Zelfs kunstenares Marieke Peters gebruikt voor sommige van haar kunstwerken afval hout. Deze mooie kunstwerkjes ‘Head Full of Dreams’ zijn gemaakt van stukken afvalhout en door de kunstenares daarna bewerkt. Zo is elk werkje uniek in deze mooie serie. De ruwheid en de structuren van het hout zijn nog mooi te zien in het werk. Gemaakt in 5 verschillende uitvoeringen. Check ze allemaal!

Liefs Sandra van Studiodewinkel

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)