Pssst... deze eco beautyproducten zijn écht heel fijn...

Abbeylab
Abbeylab

Als je, zoals ik, een gevoelige huid hebt en alleen maar pure ingrediënten op je gezicht wilt smeren, is het vaak wel even zoeken naar producten die goed werken én fijn ruiken (daar hou ik van) en eh... 't liefst ook nog een beetje leuk staan in de badkamer. Na lange zoektochten heb ik inmiddels mijn favoriete beautyproducten gevonden die ik gewoon echt niet meer kwijt wil. Ik geef je mijn drie tips!

Een tijdje geleden kwam ik in aanraking met Abbeylab. Ik gebruikte de producten van de essential care travel set en echt waar... direct verslaafd. Meteen. Om heel eerlijk te zijn: ik heb elke avond mijn skincare routine (insta-term, geleerd van 13-jarige dochter) en word altijd erg blij als ik de producten van Abbeylab opsmeer. Als eerste de Cleansing Oil: als je dit op je huid doet, voelt het heel zacht en het ruikt heerlijk, naar lavendel. Heel rustgevend en juist daarom zo fijn om het 's avonds te gebruiken voordat je gaat slapen! Ik doe altijd een beetje op mijn gezicht en laat het even extra inwerken door een warm doekje erop te leggen. Extra pluspunt: je doet héél lang met een flesje. Daarna gebruik ik altijd de Moisture Miracle Oil, voordat ik ga slapen. Het is olie-achtig, trekt snel in en maakt je huid heel zacht. Het ruikt heel lekker naar jasmijn, bergamot en neroli. Deze geuren schijnen stressverlagend te werken en dat snap ik, het is echt héérlijk. Mijn huid is er echt van opgeknapt sinds ik het gebruik. Ook een aanrader, dus! Trouwens: ik vind de verpakkingen van Abbeylab ook heel mooi. Prachtig clean!

Indisha
Indisha

Als je huidproblemen hebt, wilt overstappen naar eco beautyproducten maar niet weet waar te beginnen of als je allerhande beautyvragen hebt, kan ik je Indisha.nl aanraden. Eigenaresse Jeanine is een soort encyclopedie voor eco-beautyproducten: ze weet ongelooflijk veel op het gebied van ingrediënten en neemt voor iedere klant uitgebreid de tijd om te zoeken naar het product dat het beste bij zijn/haar huidtype past. Zo raadde ze mij een tijd geleden de Organic Nourishing Treatment Oil van Dr. Alkatis aan. Deze olie vermindert vlekjes, puistjes en droge plekjes, geeft je huid een subtiele glans en herstelt je huid. Het ruikt zálig. 'Miracle in a bottle' wordt er wel gezegd over deze olie en echt: het werkt inderdaad enorm goed. Aanrader om in huis te hebben! Omdat ik 'm niet dagelijks gebruik maar alleen in perioden dt mijn huid het echt even nodig heeft, doe ik al heel lang met mijn flesje.

Pure Altitude
Pure Altitude

Ga je dit jaar nog skiën? De Cold Cream van Pure Altitude is onmisbaar voor het hele gezin als je op wintersport gaat. Het ruikt heel lekker en smeert gemakkelijk uit. Bijzonder zijn de ingrediënten: zo zit er onder meer bijenwas uit de Alpen en gletsjerwater van de Mont Blanc in. De crème beschermt je huid tegen extreme weersomstandugheden zoals regen, wind, sneeuw en kou. En ook zoiets als je op wintersport gaat: schrale lippen! De Gourmandise des Alpes is een lippenbalm die een vettig laagje op je lippen legt. Hij ruikt heel lekker naar bloemetjes en herstelt kleine wondjes. Heerlijk zacht is hij. Leuk: hij heeft een kleine gloss en is heel lichtroze. Mooi! En dan de Edelweiss crème. Die ruikt heerlijk en smeert heel gemakkelijk uit. Je kunt 'm goed gebruken als basis onder je make-up. Grappig: in elk potje zit tenminste één eidelweiss.

Mis je jouw favoriete eco-beautyproduct in dit lijstje? Laat het weten door een reactie achter te laten!

reacties op dit blog (1)

15 januari 2020
Laura
Bedankt voor de tips. Deze merken kende ik nog niet. Ik gebruik zelf de gezichtsverzorging van Loveli. Ook hele fijne olieën en een milde facewash.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)