Project: van bouwkeet naar studio Deel 4 (laatste!)

Zo is 'ie geworden!
Zo is 'ie geworden!

Daar ben ik weer! Met vandaag het laatste deel van het feuilleton 'Van bouwkeet naar studio'. Even je geheugen opfrissen? Of heb je mijn afgelopen blogs vol-le-dig gemist? Goed, ik heb dus een plekje veroverd in de net geopende en superleuke Snor Fabriek in Utrecht, tikte een oude (spuuglelijke) bouwkeet op de kop en designde 'm tot prachtige studio. En nu... is hij klaar! Nieuwsgierig? Lees mee of - beter nog - kom eens langs in deze creatieve en hippe fabriek!

Kijk, zoals hierboven ziet de studio van Flavourites er nu uit. Brand new en werkelijk een plaatje om te zien. De flamingo's komen uit de etalage van een winkelketen die een grote opruiming hield, de opvallende glazen wand werd gelast door mijn schoonvader en ook mijn eigen vader, lief, vrienden en mede 'Fabriekers' hielpen mee. Want wat een klus, zo'n bouwkeet een metamorfose geven!

Met veel hulp de delen glas erin...
Met veel hulp de delen glas erin...

Het idee was dus om de bouwkeet een glazen wand te geven. Ik dacht nog: even op Marktplaats wat oude gratis ramen scoren en dan hup - alles in een frame en dan is het klaar! Nouja, zoiets dan. Het was een énorme klus. Echt giga. Schoonvader woonde zo ongeveer in de Snor Fabriek en ook wijzelf waren er veel te vinden. Ondertussen sjeesde ik van bouwmarkt naar Marktplaats-adres naar winkel voor staal, tegeltjes, planten, meubels, houten platen, verf, kwasten en nog heel veel meer. Héél veel meer. had ik al verteld dat we vlak voor Flavourites Live, de drukste periode van het jaar, zaten? Dat was dus mijn leven, een paar weken geleden. Na heel veel berekeningen en nieuwe berekeningen waagden we het erop en plaatsen we het glas in de stalen frames. Ging niet overal goed. Er moest dus opnieuw gelast, én glazen platen gescoord worden. Want ai: het grootste raam brak in miljoen stukjes.

Maar niet alles ging goed.
Maar niet alles ging goed.

En dan de vloer. In het begin hadden we nog het (stoere maar best idiote) plan om een betonnen vloer te storten. Maarja, de vloer was overal open aan de zijkanten. Het beton zou er zó uitlopen. En hoe zwaar werd zoiets wel niet? Per slot van rekening is het een bouwkeet, hij moet altijd weer verplaatst kunnen worden. Schilderen, dus. Bij de bouwmarkt zag ik prachtige, ultramatte betonlook grijze verf. In de sale. Meteen meegenomen, twee grote emmers vol. Het bleek muurverf te zijn. Oeps. Maar ach, wat op de muur kan, kan ook op de vloer toch? Twee uurtjes doorknallen en de vloer was grijs. Supermooi. Niet heel gemakkelijk schoon te houden overigens, maar daar verzin ik nog wel een oplossing voor.

De vloer kan wel een verfje gebruiken
De vloer kan wel een verfje gebruiken

Zonder al die klushulp had ik nu nog steeds in een knalblauwe bouwkeet zonder fatsoenlijke ramen en in de kou gezeten. Zó blij met al die hulp! En wat is het dan fijn als je na al die weken mag gaan stylen. Kijk, daar word ik blij van. Ook al betekent dat dat ik op een ladder sta om flamingo's op het dak te bevestigen.

In de sale: matte muurverf. Mooi! Dus op de vloer...
In de sale: matte muurverf. Mooi! Dus op de vloer...

En nu? Ben ik supertrots op het eindresultaat. Word ik hier in de Snor Fabriek steevast voorgesteld als 'Dit is Natascha van de allermooiste bouwkeet' of 'Dit is Natascha van de flamingo's. Nee, ik ben Natascha van Flavourites! Dát is mijn achternaam :-). Met creatieve buren als ukelele-spelers, grafisch ontwerpers, muzikanten en letterkunstenaars is het hier een gezellige boel aan het worden. Vanaf nu kan er volop geshopt worden in de concept store van Snor, verrijst er voor mijn deur een restaurantje annex koffieplek en kunnen er allerlei workshops gevolgd worden. Ook in de studio van Flavourites, waar je vanaf nu regelmatig workshops van Flavourites-webshops kunt volgen! Mag je zelf aan die riante tafel zitten en mijmeren over hoe geweldig het toch zou zijn als...

Mijn paps kluste er ook heel wat uurtjes
Mijn paps kluste er ook heel wat uurtjes

Achter het glas staan originele producten uit de leukste webshops opgesteld, kaartjes vertellen alles over deze producten. Vanaf volgende week ook volop online in the spotlights, voor wie niet in de gelegenheid is zelf een bezoekje te komen brengen aan de Snor Fabriek!

De finishing touch!
De finishing touch!

Van draadstaal-rekken maakte ik geweldige plant- en lamphangers boven de tafels. De lampen zijn van het té leuke Snoerboer, waar je zelf van alles kunt combineren. Zo leuk, binnenkort zie je ze in een apart blog! Van onze allerleukste Flavourites-foto's (een verzameling van tien jaar!) maakte ik zo'n te gekke Instawall op aluminium. Echt te gek. Ik kan er wel naar blijven kijken.

Daar staat 'ie dan
Daar staat 'ie dan

Er zijn twee ruimtes, dus plek zat! De keuken betimmerden we met multiplex platen. En het tegelen deed ik zelf. Easypeasy. Ik heb zelfs een heuse kapstok. 

Urban jungle
Urban jungle

En dit is dan mijn werkplek, aan deze stoere tafel van De Betoverde Zolder. Echt fan-tas-tisch. Zie je me zitten? Zwaai even. Je herkent de studio van Flavourites aan de flamingo's op het dak :-).

Hangers van Madu Madu
Hangers van Madu Madu

 

Uitzicht
Uitzicht

 

Lampen en instawall
Lampen en instawall

 

Doorkijkje
Doorkijkje
Kapstok
Kapstok
Tafel en bank van De Betoverde Zolder
Tafel en bank van De Betoverde Zolder
Flavourites!
Flavourites!

reacties op dit blog (1)

03 december 2016
Fré
Wat ziet het er prachtig uit! Dat had ik niet gedacht toen jullie eraan begonnen! Ik hoop snel een keer te komen kijken! Ik ben supertrots op onze (bijna)buurtjes! 👍💐🍾
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)