Porseleinen flessen met een boodschap

Prachtige kleurencombi
Prachtige kleurencombi

Deze mooie porseleinen Fles-vazen zijn geïnspireerd op een verzameling plastic afval uit de Maas in Rotterdam. Nadat designer Foekje Fleur over plastic soep had gelezen, begon ze zorgvuldiger te kijken naar deze rivier en vond ze plastic afval dat zich daar sinds de jaren zestig had opgehoopt. Door duurzame porselein kopieën te maken van het materiaal dat ze vindt, probeert Foekje Fleur het bewustzijn van dit groeiende probleem te verspreiden.

Zo’n mooi ontwerp met een duurzame boodschap kon ik niet weerstaan! En ik heb een mooie samenstelling van diverse Bottle vazen opgenomen in de collectie van Studiodewinkel.nl. Check ze allemaal hier.

Net echt
Net echt

De plastic flessen worden gebruikt om mallen te maken. Gepigmenteerd vloeibaar porselein wordt in de mallen gegoten, waardoor een laag overblijft die de vorm vormt. Na het drogen wordt de binnenkant van de fles loodvrij geglazuurd en op 1300 C gebakken. Zo ontstaat er een mooie kleurrijke familie van porseleinen flesvazen!

Lees ook het verhaal achter de porseleinen flessen
Lees ook het verhaal achter de porseleinen flessen

De porseleinen flessen zijn mooi mat van buiten en geglazuurd van binnen. Zo mooi hoe het matte porselein combineert met kleurrijke bloemen. De bottle vases combineren ook prachtig met het porselein van designer Lenneke Wispelwey en de porseleinen Popjes van designers Lammers en Lammers. 

Mooi met een enkele bloem erin
Mooi met een enkele bloem erin

Deze porseleinen fles vazen zijn geheel handwerk en worden vervaardigd door ambachtslieden. Dus geen van de flessen is precies hetzelfde: kleine vlekken en vervormingen komen voor en deze dragen bij aan de schoonheid van de fles. De fles is aan de onderkant gesigneerd door Foekje Fleur.                                                                                                                                                                                 Stylingtip: Mooi om meerdere flessen samen te combineren met kleurrijke bloemen erin!
Liefs, Sandra van Studiodewinkel.nl
PS: We nemen ook een mooie selectie fles-vazen mee naar Flavourites Live op 23, 24 en 25 november! !! Je vindt ons op standnummer 35.   

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)