Perfecte planners!

You got this! Plan je workout!
You got this! Plan je workout!

We sporten er nog vrolijk op los met Carlos en consorten van Fitchannel.com. Het is heel fijn om die vaste sportmomenten in de week te hebben, want zo is het makkelijker om daadwerkelijk te gaan sporten. Het staat immers in de planning! En over die planning wil ik het vandaag met je hebben. Je kunt je sportmomenten gewoon aan het toeval overlaten, is prima, want hé je sport! Of je maakt er een online agenda puntje van, ook oké, maar hoe leuk is het om het op papier bij te houden, in een mooie planner! Het maakt je workout en je doelen zo veel tastbaarder én je hebt altijd een mooi overzicht. Hieronder laat ik je de leukste planners van dit moment zien!

Wij zijn in de planners van Invulboekjes.nl gedoken, en dat zijn er heel veel! Maar wat is nou een handige planner en hoe vind je een planner die bij jou past? Eigenlijk is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: wat is je doel? Wil je wat extra kilo’s kwijt en een gezondere levensstijl, of wil je vooral bijhouden hoe vaak, lang en wanneer je sport? Of wil je misschien meer structuur in je leven aanbrengen.

80% van je workout is voeding!
80% van je workout is voeding!

Carlos zegt het al, meerdere keren, tijdens elke training: voeding is 80%! Dus als je wat kilo’s kwijt wilt, heb je echt een combinatie nodig van beweging en gezonde voeding. En die voeding kun je heel goed bijhouden in Het Afslankdagboek. Gedurende 12 weken kun je hierin precies bijhouden wat je op welk moment eet, wat je aan beweging hebt gedaan, hoe veel je slaapt en hoe je je voelt. Helemaal in het begin vul je je huidige maten in, maar vooral je motivatie, doelen en hoe je die gaat bereiken. Juist het nadenken over en het invullen van je motivatie en je doelen maakt dat je heel bewust bezig bent. Aan het einde van de week heb je een weegmoment en kun je invullen hoe het je die week is vergaan. Het is een heel mooi vormgegeven zwart wit boekje met leuke illustraties. Fijn aan dit boekje is verder dat er een ringband, waardoor het boekje makkelijk open blijft liggen en je goed op beide pagina’s kunt schrijven.

Hier word je toch vrolijk van!
Hier word je toch vrolijk van!

Een andere fijne planner die specifiek gericht is op een gezonde levensstijl is Elke dag gezond! Alleen al door de vrolijke cover in koraal roze met fel gele stippen wil je meteen aan de slag! In dit boek ligt de focus minder op afvallen, maar des te meer op een gezondere levensstijl. Dus als je niet rigoureus kilo’s wilt verliezen maar juist andere en gezondere gewoontes wilt aanleren, dan is dit echt een heel goed hulpmiddel. Voorin het boek staat een duidelijke uitleg over het boek en ook een lijst met voorbeelden van goede gewoontes, ter inspiratie. je kunt je persoonlijke doelen aangeven en vervolgens kun je iedere week per dag bijhouden wat je eet. Ook hier kun je aangeven wat je weekdoel is, welke goede gewoonte je hebt geïntroduceerd, wat je grootste uitdaging en je grootste prestatie was. Elke week krijg je een positieve tip die je helpt om je doelen te bereiken en vast te houden. Ook leuk is dat je  iedere week wordt uitgedaagd om iets nieuws te doen! Achter in het boek zitten stickers die al net zo vrolijk zijn als de voorkant van het boek. Het voelt als een klein feestje om met dit boekje te werken!

Voor de echte lijstjes-fan!
Voor de echte lijstjes-fan!

Wat heel fijn is om samen met één van bovenstaande planners te gebruiken, is de Weekmenu planner met boodschappenlijst. Zo ben je heel bewust met je voeding bezig en is de kans groter dat je gezonde keuzes maakt. Je maakt op één dag een menu voor de hele week en vult vervolgens je boodschappenlijst in (ook de blanco achterkant gebruiken, op de voorkant is niet zo veel plek). Ik gebruik zo’n weekmenu al jaren en ik vind het heerlijk om hier op zondag even een uurtje voor te gaan zitten, wat (nieuwe) recepten uit te zoeken, kinderen om suggesties vragen (nee, niet alles mag met een P beginnen) en een goed gevulde boodschappenlijst voor de hele week te maken. Het weekmenu hang ik vervolgens in de keuken, zodat ik iedereen die vraagt ‘wat eten we vandaag?’ linea recta naar het lijstje kan verwijzen!
.
Ook om meer overzicht en structuur te krijgen, is het heel van fijn om een planner bij te houden. Ben je nou net als ik dol op lijstjes, dan is dit een super leuk exemplaar: Lijstjes maken mij blij! What’s in a name! Heel eenvoudig in gebruik, je hebt per dag een gelinieerd vakje waarop je plannen en to do’s (sporten!!) kunt bijhouden. Hang ‘m in de keuken, hang of leg ‘m naast je bureau en je hebt altijd een goed overzicht. Mooi strak vormgegeven in zwart wit. En is de week voorbij, scheur je het blad eraf en begin je week aan je volgende planning.

Een planner met 47 weken? Klinkt vreemd, maar is eigenlijk wel logisch al je bedenkt dat je in de vakanties meestal minder sport. En anders zijn er in deze planner genoeg Happy things and other stuff pagina’s die je ook kunt vullen. Je kunt op ieder moment met deze planner starten, want er zijn vooringevulde data. Dus als jij vanaf morgen met je nieuwe sportroutine of levensstijl gaat beginnen, dan pak je gewoon de eerste pagina en vult de datum van die dag in. Opengevouwen heb je één week voor je, waarop je per dag je planning kunt invullen en er is ook genoeg ruimte voor je doelen, mooiste momenten en lijstjes. Ook deze planner heeft een spiraalband en blijft dus goed openliggen. Vormgeving is minimalistisch zwart wit, maar voorin zitten twee vellen met kleurrijke stickers waarmee je wat kleur in je planning kunt brengen!

Leuke planner mét stickervellen!
Leuke planner mét stickervellen!

Is een weekplanner nou niks voor jou en focus je liever op de dag zelf? Check dan deze Dagplanner. In totaal zitten er 50 velletjes op deze leuke planner. Je vult zelf de datum in, schrijft op wat het belangrijkste is en wie je nog moet bellen of mailen en uiteraard al je to do’s. Hoewel dit een hele handige planner is, ligt de focus echt alleen op die dag. Voor een goed overzicht van je plannen en doelen, is deze minder geschikt.

Super leuke notebooks!
Super leuke notebooks!

Last but zeker not least is dit prachtige Notebook You got this. Dit notitieboek is helemaal blanco, vul zelf de lijntjes met je eigen plannen, doelen, ideeën, gedachten of wat je maar wilt! Je zou het als een soort dagboek kunnen gebruiken op weg naar een gezondere levensstijl of een beter sportregime. Je bepaalt helemaal zelf wat je invult, bent niet aan dag of week gebonden en hoeft geen wekelijks terugkerende items in te vullen. Door de ringband blijft het boek goed open en zijn zowel de linker- als rechter pagina goed te gebruiken. Ik vind vooral de quote op de voorkant heel mooi, You got this, heel inspirerend en mindful als je bezig bent met een gezondere levensstijl.

Nog niet genoeg gezien? Neem dan voor een kijkje op Invulboekjes.nl en gun jezelf een mooie planner en maak daarmee een goede start (vandaag!!) met je nieuwe sportroutine en gezonde levensstijl!! You got this!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)