Pasen in stijl: creatieve decoratie-ideeën om je huis mee op te fleuren

Vrolijk Pasen!
Vrolijk Pasen!

Deze week is de lente dan echt officieel begonnen! Dat betekent ook dat het niet meer lang duurt voordat het Pasen is. Hoogste tijd dus om je huis te decoreren met leuke paasspullen. Wij speurden bij Hema naar de leukste items om thuis die gezellig paassfeer mee te creëren. 

Paashaas 

Zonder paashaas geen Pasen! Dus kom maar op met die vrolijke paashazen van keramiek, wol, glas of hout. Zet een setje houten haasjes bij elkaar voor een stijlvol accent, gebruik de glazen stolp om je mooiste decoratie te laten zien of verwerk je paashaasjes in andere decoraties. 

Houten paashaasjes, set van 3.
Houten paashaasjes, set van 3.

Paastakken

Paastakken geven meteen al die heerlijke paas- en lente sfeer aan je huis. Kies voor wilgentakken, katjes of andere speelse takken met knoppen of bloesems en zet ze in een mooie vaas. Versier de takken met papieren honeycombshouten hangertjes in de vorm van eieren, paashaasjes en bloemen of zelfgemaakte decoraties. Vergeet niet om regelmatig water te geven, want zo heb je heel lang plezier van je takken. Heb je weinig ruimte of kun je vanwege een allergie geen echte takken in huis halen, check dan deze stijlvolle houten paasboom.

Houten paasboom en kleurrijke houten paashangers.
Houten paasboom en kleurrijke houten paashangers.

Paaskrans

Super leuk voor aan de deur of aan de muur: een paaskrans. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een basiskrans van riet of mos en versier ‘m met kleurrijke hangers van wol, hout of glas. Steek er wat verse bloemen in en natuurlijk een paar schattige paaskuikentjes. Doe er een mooi lint doorheen en je krans is klaar om te shinen. 

Maak je eigen paaskrans, met schattige kuikentjes!
Maak je eigen paaskrans, met schattige kuikentjes!

Paaseieren

Nope, het gaat hier niet over de chocolade variant, maar om de echte paaseieren. Zo leuk om die te versieren, en niet alleen voor kinderen. Maak de Van Gogh in jezelf wakker en schilder er je allermooiste creaties op. Of maak gepersonaliseerde eieren voor bij het paasontbijt, plak er vrolijke stickers op - bijvoorbeeld van die gezellige wiebeloogjes. Niet veel tijd? Met een verfbadje en stiften kom je ook al een heel eind. Voor de finishing touch leg je al je paaseieren in een mooie paasmand of -schaal. 

Ga je voor een verfbadje of maak je ware kunstwerkjes van je paaseieren?
Ga je voor een verfbadje of maak je ware kunstwerkjes van je paaseieren?

Paastafel

Een van de leukste dingen aan Pasen vinden we toch wel de paasbrunch met warme croissantjes, verse sapjes, zachtgekookte eitjes, fruit. Lekker! Gezellig met z'n allen aan een feestelijk gedecoreerde tafel met daarop een stijlvol tafelkleed en servetten, het mooiste servies en leuke kaarsen in paaskleuren. Ook een leuke en eenvoudige manier om de tafel te decoreren, is een tafelloper van grasmatjes neer te leggen. Paar bloemetjes en kuikentjes erin, zo gezellig meteen! Zit je aan tafel met kleine kinderen, check dan de paasaccessoires van het liefste konijntje ter wereld: Nijntje.

Ons favoriete konijntje: Nijntje!
Ons favoriete konijntje: Nijntje!

Met deze ideeën voor paasdecoratie wordt het zeker een vrolijk paasfeest! kijk op hema.nl/Pasen voor nog meer inspiratie.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)