Overweeg een hybride auto!

Overweeg een hybride auto!
Overweeg een hybride auto!

We letten met z’n allen steeds meer op het klimaat, wat heel goed is. Ook op gebied van vervoer worden we steeds duurzamer: steeds meer mensen kiezen ervoor om met het openbaar vervoer of met de fiets op pad te gaan. Dit is natuurlijk niet voor iedereen een optie, soms zul je de auto gewoonweg nodig hebben. Als jij wel graag wilt blijven rijden, maar toch een beetje op het milieu wilt letten, dan kan een hybride auto weleens de oplossing zijn waar je naar zoekt.

Wat maakt een hybride auto zo klimaatbewust?

Een hybride auto heeft twee motoren: een gewone verbrandingsmotor en een elektrische motor. De elektrische motor is ideaal als je in druk verkeer staat, of door een stad moet rijden. Hij is stil, je hebt geen last van uitstoot, en daarnaast verbruik je ook nog eens veel minder brandstof. Als je wel wat meer vermogen nodig hebt, door bijvoorbeeld op een hogere snelheid te rijden, dan schakelt de verbrandingsmotor automatisch in. Het fijne is dus dat je zelf nergens over hoeft na te denken, maar wel zuiniger rijdt. 

De nieuwste ontwikkeling

Omdat de hybride auto het al een paar jaar goed doet, is er nu ook een nieuwe variant bij gekomen: de plug in hybride auto. Deze auto’s kun je deels opladen bij een oplaadpunt. Hierdoor kunnen ze nog langere stukken op alleen elektriciteit rijden. Dat scheelt dus nog meer geld, en is nog beter voor het milieu. Er zijn in Nederland inmiddels heel veel punten te vinden waar je jouw elektrische auto kunt opladen. Op het internet zijn er veel sites waarmee je het laadpunt dat het dichtst bij jou in de buurt is, kunt opzoeken. Je zult dus nooit zonder stroom zitten!

Voordelig op pad

De hybride auto is dus voornamelijk bekend, omdat hij zo goed voor het milieu is. De echte populariteit komt echter ook door de hoeveelheid geld die je bespaart door in een hybride auto te rijden. Je bespaart niet alleen op benzinekosten, maar hoeft je bijvoorbeeld ook nooit meer bezig te houden met milieuzones. Daarnaast zijn de onderhoudskosten lager, omdat de onderdelen van de auto dankzij de efficiënte motoren minder snel slijten. En wist je al dat veel overheden belastingvoordelen bieden aan mensen die in een (deels) elektrische auto rijden? Het is het altijd waard om even te kijken wat de overheid voor je kan betekenen. 

Comfortabel achter het stuur

Hybride auto’s hebben nog een belangrijk voordeel: ze vergroten je rijplezier enorm. De motor maakt veel minder lawaai, zeker in de elektrische modus. Hierdoor trilt de auto ook minder tijdens het rijden, wat fijn is als je passagiers snel wagenziek worden. Ook trekt de auto snel op, omdat de elektrische motoren hun maximale koppel direct vanuit stilstand leveren. Je hoeft nooit meer te wachten tot de motor op toeren komt, en kunt vlotter rijden. Daarnaast heb je kans dat jouw elektrische auto nog veel andere moderne uitvindingen heeft, zoals cruisecontrol of een automatische noodrem. Dit alles zorgt voor een comfort zoals nooit tevoren!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)