Origineel cadeau: laat een kwartet maken van jouw foto's

Zo leuk, je eigen kwartet!
Zo leuk, je eigen kwartet!

Stel hè, stel. Je dochter gaat op kamers en je wilt haar een originele herinnering van haar kindertijd geven. Of je moeder wordt 70, en het is de hoogste tijd om haar eens flink in het zonnetje te zetten. Of je bent al tien jaar bevriend met dezelfde club vriendinnen en je wilt alle highlights bundelen. 't Zijn zomaar wat momenten waarop we zeggen: maak er een kwartet van! Ja, je leest het goed. 'Mag ik van jou in de categorie 'Santé', partytime op Ibiza? Zo'n eigen kwartetspel maak je bij Kwartetcadeau.

Kijk. Een fotoboekje vinden we leuk, we houden er echt van, maar we kennen het wel. Samen een tijdschrift maken? Ook ontzettend leuk en super waardevol maar eh... zoveel werk, die skippen we voor de volgende keer even. Maar dit. Een eigen kwartetspel. Serieus, hoe leuk is dit. Da's dus gewoon een fotoboekje, maar dan hup, zo klaar. Geen ellenlange teksten, geen gedoe met onhandige pagina-indelingen (die je natuurlijk weer vergeet te saven). Bij Kwartetcadeau.nl heb je binnen no-time een fantastisch kwartetspel in elkaar getoverd. En ja, daar kun je gewoon een spelletje mee spelen!

Het kwartetspel komt in een stevige doos, superhandig
Het kwartetspel komt in een stevige doos, superhandig

Kwartetspel maken

Hoe het werkt? heel simpel. Je zoekt foto's bij elkaar die je kunt groeperen. Ik deed dat eerder voor mijn vriendinnen. We kennen elkaar al jaren. Ik wilde ze tijdens een van onze meidenweekendjes verrassen met een eigen kwartet. We hebben massa's foto's, dus al snel had ik een aantal te gekke onderwerpen. 'Gieren', 'Dancing queens', 'Travel junkies', 'Exen': aan inspiratie geen gebrek. Lachen natuurlijk. Ik maakte dus per onderwerp een selectie van vier foto's. Haha, dat was misschien nog wel het lastigste onderdeel. Kill your darlings, je kent 't wel. Uiteindelijk had ik een perfecte selectie van zes onderwerpen met elk vier foto's. Hup, op naar de website!

Sjabloon kiezen

Op de website koos ik voor 'Hoe werkt het'. Bij stap 1 kun je een sjabloon kiezen. Ga je voor minimalistisch, wordt het een kids ontwerp of wil je meer kleur? Laat je creativiteit de vrije loop! Het werkt echt super simpel en heel snel.

Teksten maken

Dan een leuk onderdeel: het bedenken van de rubrieksnamen ('Mag ik van jou in de categorie...' wordt hierbij dus essentieel) en bij elke foto bedenk je een pakkende omschrijving. Die mag dus doorspekt zijn met een flinke vleug humor, hè. Dat snap je.

Foto's plaatsen

Klaar? Dan is het tijd voor de volgende stap: het plaatsen van de foto's. Je kunt er nog een beetje mee schuiven, draaien en inzoomen. En dat is wel zo gemakkelijk, want zo maak je een spel dat écht helemaal klopt.

Origineel cadeau

Vervolgens wordt jouw spel op echt kaartenmateriaal gedrukt, je krijgt dus een echt pak kaarten. Ook nog eens verpakt in een mooie doos, dus je hebt gewoon een hoogwaardig kwartetspel in handen. Je kunt ook het doosje laten bedrukken met een eigen foto, extra verrassend! Superleuk en origineel als cadeau.

Op de website van Kwartetcadeau vind je nog een aantal tips voor het maken van zo'n kwartet, maar wij hebben er ook nog wel een paar:
- Voor je pas getrouwde vrienden, van de bruiloft (categorieën bijvoorbeeld vrijgezellendag, toasten, jurken, dansen, de ceremonie.
- Voor je kind dat op kamers gaat een kwartet onderverdeeld in jaren: babytijd, peutertijd, kleuter, onderbouw, bovenbouw, middelbare school.
- Voor je lief alle leuke tripjes die jullie samen hebben gemaakt.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)