Op vakantie naar Curaçao? Dit zijn 5 onontdekte plekken die je wilt zien!

Dit zijn de hidden gems van Curaçao
Dit zijn de hidden gems van Curaçao

Een prachtige natuur, betoverende stranden en een kleurrijke cultuur maken Curaçao tot een populaire bestemming voor reizigers over de hele wereld. Terwijl veel mensen genieten van de bekende hotspots zoals Willemstad en de stranden van Cas Abou en Kenepa Grandi, is er ook een aantal hidden gems die het ontdekken meer dan waard zijn. Deze vijf plekken wil je echt bezoeken als je op vakantie naar Curaçao gaat!

Playa Manzalina

Aan de oostkust van Curaçao ligt Playa Manzalina, een afgelegen strand dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Je moet er echt even wat voor over hebben om hier te komen. Het is een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het serene landschap, azuurblauwe water en de rust maken dit strand tot een verborgen paradijs. Pas wel op voor de manzalinabomen die hier groeien: die zijn namelijk giftig. Ben je een duikfanaat? Dan mag deze baai meteen op je wishlist want je kunt er prachtig duiken dankzij de beschutte ligging en de langzaam aflopende zeebodem die eindigt in prachtig koraal.

Playa Manzalina
Playa Manzalina

Boca Patrick

Verscholen aan de noordkust van het eiland ligt Boca Patrick, een betoverende plek die wordt gekenmerkt door ruige kliffen, verborgen grotten en kristalhelder water. Het vergt een wandeling om er te komen, maar de beloning is adembenemend. Dit afgelegen strand is perfect voor snorkelaars vanwege het diverse onderwaterleven en de kleurrijke koraalriffen. Bovendien, en daar kom je natuurlijk voor, leidt de wandelroute je naar Supladó: een gat in het koraal waardoor water omhooggespuwd wordt. Spectaculair! 

Boca Patrick Curacao
Boca Patrick Curacao

Christoffelpark

Terwijl het Christoffelpark op Curaçao niet geheel onbekend is, wordt het vaak over het hoofd gezien door bezoekers die zich concentreren op de stranden. Dit grootste nationale park van Curaçao herbergt de iconische Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland. Avonturiers kunnen genieten van acht mooie wandelroutes die door weelderige bossen en unieke flora leiden. Bovendien biedt de top van de berg een panoramisch uitzicht dat de inspanning van de klim meer dan waard is.

Christoffelpark Curacao
Christoffelpark Curacao

Tip: sta op tijd op en maak in alle vroegte een wandeling door dit mooie park. Het is een halfuur rijden vanaf Willemstad, waar je bijvoorbeeld in het sfeervolle hotel Kas di Laman kunt logeren. Uitgewandeld? Dan kun je heerlijk bijkomen in Kas die Laman, en aan het einde van de middag de artistieke wijk Otrobanda met heerlijke restaurants en gezellige cafes ontdekken.  

Een parel: Kas di Laman
Een parel: Kas di Laman

Playa Hundu

Vlakbij het bekende strand Kenepa Grandi ligt Playa Hundu, een rustiger alternatief dat vaak wordt genegeerd door toeristen. Dit afgelegen strand is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken vanwege de prachtige onderwaterwereld met kleurrijke vissen en koraalformaties. Het rustige water maakt het ook een ideale plek voor zwemliefhebbers die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Een perfect alternatief voor iedereen die de drukte van Curaçao even wil ontvluchten!

Playa Hundu Curacao
Playa Hundu Curacao


Grotten van Hato

Misschien wel iets bekender maar toch op het lijstje van de hidden gems: de Grotten van Hato. Deze grotten vormen een mysterieuze en fascinerende attractie op Curaçao die echt de moeite van het bezoeken waard zijn. De kalkstenen grotten bevatten indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Echt impressive. Je kunt een rondleiding volgen door de grotten en ontdekken hoe deze natuurlijke wonderen zijn ontstaan.

Grotten van Hato Curacao
Grotten van Hato Curacao


Hoewel de bekende bestemmingen vaak hun charme hebben, bieden deze onontdekte plekken meer kans om Curaçao op een meer authentieke en ongerepte manier te ervaren. Perfect voor iedereen die graag reist off the beaten track! Bij ByJune vind je een aantal fijne hotels die ook anti-massa en écht bijzonder zijn. Zoals het Hibiscus Beach House, vlakbij het Jan Thiel strand. Heerlijk tropisch en zo gezellig. 

Heerlijk relaxen in Hibiscus Beach House
Heerlijk relaxen in Hibiscus Beach House

Tot slot nog een ultieme tip: vroeg boeken loont! Je profiteert namelijk van mooie vroegboekkortingen tijdens de By June Vroegboekweken. Boek je nu jouw kleinschalige vakantie via By June, dan bespaar tot wel € 100 extra per boeking (afhankelijk van onder andere je reisperiode en reisgezelschap). Op de kassabon zie je direct of de korting van toepassing is. Geldt de korting niet voor de door jou geselecteerde reis, dan ben je nog wel steeds verzekerd van een scherpe prijs. En, fijn om te weten, de accommodaties zijn altijd kleinschalig en inclusief vlucht en huurauto!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)