Oorbellentrend: een tweede (of derde!) gaatje

Oorbellentrend: een tweede (of derde!) gaatje
Oorbellentrend: een tweede (of derde!) gaatje

Jaja, ik moest eraan geloven. Een tweede gaatje in mijn oor, onder lichte dwang van dochter (16). Volgens haar was het dragen van oorbellen een must en dan liefst meerdere op een rij. Na lichte twijfel van mijn kant ben ik inmiddels helemaal overstag!

Finishing touch
Vroeger droeg ik graag oorbellen. Van die enorme ringen, bijna armbanden. Toen ik iets ouder (in de 20) werd, werden de oorbellen kleiner. Maar na een tijdje niets gedragen te hebben, waren mijn gaatjes dichtgegroeid. Ik liet het jarenlang zo; dan maar geen oorbellen meer. Totdat dochter oorbellen ging dragen, en mij steeds vaker aanspoorde om toch ook weer gaatjes te nemen. Oorbellen stonden zo leuk! Ze maakten mijn outfit af! De finishing touch! Ik ging overstag. Of eigenlijk, ik móest wel, want twee jaar geleden kreeg ik voor kerst nieuwe gaatjes cadeau van haar. Hoe lief. Samen gingen we naar de juwelier die mijn gaatjes weer opnieuw schoot. Na de zweerknopjesfase kon ik los gaan, en ik trakteerde mezelf meteen op subtiele hangers.

Tweede gaatje
Dochter wilde inmiddels een derde gaatje, ik stond het oogluikend toe want tja, drie gaatjes klonk spannend en was het niet wat veel? Maarja, een tweede en zelfs derde gaatje is nu eenmaal de trend van nu. Samen gingen we weer naar de juwelier. Onderweg probeerde ze het weer: 'Doe een tweede gaatje mam! Is echt leuk voor jou!'. En zo geschiedde. Dochter een derde, ik een tweede gaatje. Inmiddels is ook hiervan de zweerknopjesfase voorbij. Nu is dus de grote vraag: hoe ga ik mijn oorbellen dragen? Bij vriendinnen zag ik al veel inspiratie. Elke dag een andere combi. Mixen & matchen. Links en rechts een andere oorbel, kan ook. Wat is er op het gebied van dames sieraden toch veel keuze! Ik houd nog steeds van subtiele hangers. En dan 't liefst gecombineerd met andere subtiele sieraden, zoals een slanke armband of een mooi kettinkje. Maar dat tweede gaatje dan, wat doen we daarin?

Mixen & matchen
De combi van een mooie hanger en in de tweede gaatjes gouden oorknoppen is echt mijn favoriet. De ene dag kies ik voor een simpel knopje, de andere dag voor een hartje of staafje. En in het eerste gaatje draag ik dan een mooie hanger. Ook heel mooi zijn blauwe of groene knopjes met een hangertje in dezelfde stijl. Dan heb je echt een mooie set. Ook leuk vind ik twee creolen naast elkaar: in het eerste gaatje een wat groter formaat, ernaast in het tweede gaatje een kleinere. En kies je nu voor goud, rosé of zilver? Het kan allemaal. En het mag ook door elkaar, want mixen & matchen van sieraden is juist helemaal van nu. Inmiddels staan nieuwe oorbellen dus bovenaan elke wishlist voor mijn verjaardag en Kerstmis. Ook mijn vriendinnen hebben me voor mijn verjaardag inmiddels verrast met prachtige oorbellen. Het leuke van sieraden is dat het altijd een goed en mooi cadeau is, zowel om te geven als om te krijgen. Wat er nu op mijn wishlist staat? Een goede opberger voor mijn oorbellen, want inmiddels is de collectie zo groot dat ik ze even op een goede manier moet gaan opbergen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)