Onze favoriete kimono's en accessoires van House of Nilay

Onze favorieten van House of Nilay
Onze favorieten van House of Nilay

Kimono’s en waistcoats zijn niet meer weg te denken uit het zomerse modebeeld en dat vinden wij helemaal niet erg. House of Nilay uit Delft heeft een geweldig mooie collectie van geblockprinte stoffen uit India. We vertellen je er graag meer over.

Hier word je toch meteen vrolijk van! Die kleuren, die toffe patronen. De kimono’s,  jassen en tassen van House of Nilay zijn stuk voor stuk eyecatchers en maken van een saaie outfit meteen iets geweldigs. Zeker weten dat je wordt overladen met complimentjes!

Kijk dan hoe mooi deze kleuren en prints zijn!
Kijk dan hoe mooi deze kleuren en prints zijn!

Blockprint

En dan te bedenken dat alles handwerk is. Van het bedrukken van de stoffen tot het naaien van de kleding. Zit een mooi verhaal achter. Margaret, de eigenaresse van House of Nilay, organiseerde jarenlang reizen naar India en kwam tijdens haar reizen in aanraking met het eeuwenoude ambacht van blockprint. En toen door corona de reis business stil kwam te liggen, besloot Margaret om iets te gaan met dat mooie ambacht. Al snel werd er contact gelegd met een klein familiebedrijf in Jaipur, Pink City - geweldige naam toch! Zij maken in hun eigen atelier de houten stempels waarmee de patronen op de stoffen worden gedrukt. En vervolgens worden er super stijlvolle kleding, tassen, woonaccessoires en zelfs stationery van gemaakt! 

Eerst door de verf, dan op de stof
Eerst door de verf, dan op de stof

Kimono’s

Wist je dat van het ruwe houten blok tot een kimono het product door minimaal 20 paar handen is gegaan. En dat om drie meter stof in drie kleuren te bestempelen, de stempel ongeveer 1000 keer op de stof wordt gedrukt. Wow, dat maakt de kimono’s nóg indrukwekkender! 

Quilted en kantha jasjes
Quilted en kantha jasjes

House of Nilay heeft verschillende soorten kimono’s in allerlei kleuren en patronen, kort en lang van 100% katoen. Je kunt ze in huis dragen bijvoorbeeld als badjasje, maar veel leuker is het om van een kimono echt een onderdeel van je outfit te maken. Check ook de kantha kimono’s. Kantha betekent letterlijk het met de hand op elkaar rijgen van meerdere lagen stof. Deze kimono’s zijn dus wat dikker en je kunt ze prima dragen als vest of jas. Net als de quilted kimono’s trouwens, die gewatteerd zijn.

Applique jas, gemaakt van katoenen Indiase dekens
Applique jas, gemaakt van katoenen Indiase dekens

Ook te gek zijn de applique jasjes met driekwart mouwen, die gemaakt zijn van katoenen Indiase dekens. Ze hebben zulke mooie, met de hand gestikte patronen. 

Zoveel kleurrijke stoffen
Zoveel kleurrijke stoffen

Accessoires

Houd je wel van de geblockprinte stoffen, maar niet per se van geblockprinte kleding, dan kun je je helemaal uitleven op de tassen- en accessoire collectie van House of Nilay. Van kleine toilettasjes tot lekker grote weekendtassen en van kussens en plaids tot notebooks. Wij vielen als een block eh blok voor de Kamal weekendtas, zo mooi!

Onze favoriete Kamal print!
Onze favoriete Kamal print!

Hoe leuk is ook deze stoffen vlaggenlijn, die gemaakt is van restjes stof. De vlaggenlijn is drie meter lang en heeft zestien verschillende vlaggen. Leuk voor een feestje of gewoon om je terras mee op te fleuren.

Zo vrolijk, deze vlaggenlijn
Zo vrolijk, deze vlaggenlijn

Fair trade

Twijfel je nog - kunnen we ons niet voorstellen - weet dan dat je met de aankoop van een kledingstuk of (woon)accessoire van House of Nilay je traditionele ambachten promoot en je de getalenteerde en gepassioneerde ambachtslieden steunt die werken aan het behoud ervan. Zij verdienen een eerlijk loon waardoor ze de levensstandaard van hun families kunnen verbeteren. Mooi voor jou, nog mooier voor hen!

Super stijlvolle kussens
Super stijlvolle kussens

Dagje Delft

Ben je nou een keer in Delft, ga dan zeker even langs bij de stenen winkel van House of Nilay een de Nieuwe Langendijk 39.

Korting!

Shop jouw House of Nilay kimono nu met 20% korting met code KIMONOLOVER

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)