Ontdek de charme van winkelen in de Achterhoek: tips voor een dagje shoppen in de achterhoek

Zupthen is een geweldige winkelstad in de Achterhoek
Zupthen is een geweldige winkelstad in de Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om de prachtige natuur, schilderachtige landschappen, uitgestrekte bossen en ontspannen leefstijl. Veel mensen verplaatsten zich tijden de vakantieperiode naar dit oostelijk gelegen deel van Nederland om even helemaal tot rust te komen in deze natuurrijke regio. Maar wist je dat de Achterhoek ook perfect is voor de shopliefhebber? Dit uitstapje in de achterhoek kan je zeker niet missen tijdens je bezoek. Ontdek de pittoreske steden voor een leuke winkelervaring. Wij geven je alvast wat tips.

Zutphen

Zutphen is een prachtige Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel. De stad staat bekend om de historische architectuur. In de winkelstaat van deze idyllische stad vind je veel boetiekjes, streekwinkel met ambachtelijke producten, en speciaalzaken. Klaar met shoppen? Dan raden we je aan een stukje verder te lopen naar de groenmarkt om op een van de gezellige terrassen en hapje of een drankje te nuttigen. 

Winterswijk

 Winterswijk is evenals een mooie stad met een gezellig winkelcentrum. De Misterstraat en de Meddosestraat bieden een gevarieerd winkelaanbod, van kleding tot delicatessen. Op zaterdag is de markt een must-visit voor lokale producten uit de regio Achterhoek.

Doetinchem

Doetinchem is net als Zutphen een met een veel historie. De Hamburgerstraat en de Boliestraat zijn thuisbasis voor zowel grote ketens als lokale boetieks. Vergeet niet de Catharinastraat te bezoeken, bekend om zijn antiekwinkels en galerieën.

Lochem

Lochem heeft geen grote binnenstad, maar is zeker de moeite waar om te bezoeken. In deze oude stad vind je veel kleine pittoreske winkels van kleine ondernemers. Voor wie op zoek is naar een speciaal cadeau of een leuk souvenir is dit “the place to be”. 

Bezoek de Achterhoek

Het winkelen in de Achterhoek is een ervaring die je niet mag missen. Verken deze prachtige regio en haar unieke winkelstraten en laat je verrassen door de diversiteit en gastvrijheid die je hier terug zult vinden. Wanneer je in de achterhoek bent raden we je zeker aan een aantal van deze steden te bezoeken. Meer tips voor uitstapjes in de achterhoek raden we je aan een kijkje te nemen op Achterhoekmagazine

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)