Werken vanuit een roze caravan

De Theetantes op Flavourites Live
De Theetantes op Flavourites Live

Wie Flavourites Live wel eens heeft bezocht, kan de roze caravan van Theetantes niet ontgaan zijn. Zalige koffie en thee en zoete taartjes: daar sta je graag even voor in de rij. En heb je er ooit naar binnen gegluurd? Dan weet je ook dat Theetantes aan feestelijke, vrolijke accessoires geen gebrek heeft. Al die vrolijke producten zijn te koop in de webshop van Theetantes. Eigenaresse Liesbeth: “Als ik iets leuk vind, zie ik geen beren op de weg maar grijp ik het aan als een kans.” 

Ik ken Liesbeth van een hele tijd geleden, nog voordat ik met Marije Flavourites startte. Voor de shoppingboekjes waarvoor ik schreef, pluisde ik allerlei steden uit. Zo ook Den Bosch, waar koffietentje annex lunchroom Pink Lemon een van mijn favoriete hangouts was – destijds al gerund door Liesbeth. Vorig jaar verkocht Liesbeth na elf jaar de lunchroom. De roze caravan die ze een paar jaar geleden met Pink Lemon aanschafte en waarmee ze al op (food)festivals stond, hield ze.

Liesbeth checkt de voorraden van de webshop
Liesbeth checkt de voorraden van de webshop

Liesbeth: “Ik wilde de roze caravan nieuw leven inblazen. Het verzorgen van catering op locatie vind ik geweldig om te doen. De webshop met feestproducten sluit hier perfect op aan. Nu zoek ik steeds naar ideeën en concepten die passen bij het ‘Theetantes’ gevoel’.” Zo organiseerde Liesbeth eind maart een ‘theekransje’. Gewoon buiten in het bos, een lange tafel, lekkere hapjes en vermaak voor de kinderen. Een ander denkt er maanden over na, Liesbeth doet het gewoon. Liesbeth: “Ik grijp leuke dingen graag aan en zie niet snel beren op de weg. Zolang het maar bij het Theetantes-gevoel past.”

Vrolijke decoraties en... theepotjes!
Vrolijke decoraties en... theepotjes!

En dat Theetantes gevoel wordt helemaal duidelijk als we de kelder binnentreden van Liesbeth’s huis in Noord-Brabant. Een groot deel van de kelder – nouja, noem het gerust een complete verdieping – is in gebruik als opslag van de webshop van Theetantes. Van limonadefontein tot gekleurde plastic glazen en van hamburgerbakjes tot houten vorkjes en accessoires voor traktaties. Ik vind het geweldig, zoveel feestelijkheden bij elkaar. Je krijgt direct zin om je verjaardag groots te vieren, of om de kinderen een onvergetelijk verjaardagsfeest te geven.” Liesbeth: “Als je een feest geeft, kun je me inhuren hè. Dan bak ik de lekkerste taarten en kom ik langs met mijn roze caravan.”

Even in de rij op Flavourites Live
Even in de rij op Flavourites Live

Ah, dus Liesbeth bakt al dat lekkers zelf? “Dat vind ik nog steeds een van de leukste dingen om te doen”, lacht ze. “Hoewel het ook hard werken is, zeker als ik op grotere festivals sta. Ik weet nog goed, de allereerste keer Flavourites Live waar voor mij de perfecte doelgroep komt. Na de eerste dag was ik ’s avonds helemaal uitverkocht; er was geen kruimel meer over. Ik heb mijn vriendinnen opgetrommeld en met z’n allen zijn we – nadat ik de hele dag op het event had gestaan – taarten gaan bakken.” Ze vertelt over haar favorieten: de Red Velvet Fudgecake en de witte chocoladecake. Heerlijk. OM je vingers bij af te likken.

Zoet!
Zoet!

Wat een droom, om je eigen taarten te bakken en ze vervolgens in je roze caravan te verkopen. En dan nog zo’n vrolijke webshop erbij… Hoe doet Liesbeth dat, naast het runnen van een gezin met drie kinderen? “Soms móet ik keuzes maken”, vertelt Liesbeth. “Zo gaf ik voorheen ook creatieve workshops aan huis, maar dat werd me teveel. Op een gegeven moment wil je al die mensen ook niet meer bij je over de vloer hebben. Nu richt ik me liever op het cateringdeel en zou ik de webshop verder willen uitbouwen. En ik heb nog een ander concept dat mijn aandacht nodig hebt: Huisje op Wielen, waarmee ik drie verschillende gepimpte caravans verhuur.”

Hamburgerbakjes als decomateriaal
Hamburgerbakjes als decomateriaal

Het sluit allemaal naadloos op elkaar aan: De roze caravan van Theetantes waarmee Liesbeth van festival naar feestje trekt, de vrolijke feestproducten waarmee ze de feestjes aankleedt en de webshop waar ze die producten weer verkoopt. En tot slot Huisje op Wielen, drie verschillende blije caravans in de sfeer van Theetantes, die je kunt huren en neerzetten waar je wilt. Kun je zelf Theetantetje spelen. Da’s nog eens leven op een roze wolk. Zal ik ook maar eens zo’n caravan huren…?

                   Theetantes 'en route'
Theetantes 'en route'
Even binnengluren bij Huisje op Wielen
Even binnengluren bij Huisje op Wielen

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)