Omgaan met stress; hoe doe ik dat?

Omgaan met stress; hoe doe ik dat?
Omgaan met stress; hoe doe ik dat?

We leven in bizarre tijden. De huizenmarkt staat op de kop, het klimaat gaat er aan, er is nog steeds hongersnood, de prijzen van benzine stijgen de pan uit en er komt waarschijnlijk een recessie aan. Dit zijn de verschillende thema’s waar we ons tegenwoordig dagelijks mee bezig houden, naast onze dagelijkse bezigheden en persoonlijke problemen natuurlijk. Het is dan ook niet gek dat je er af en toe even moedeloos van wordt. Deze externe invloeden kunnen je veel extra stress en zorgen geven. Daarom is het soms nodig om je gedachten even op pauze te zetten en de rust op te zoeken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je dingen beter kunt verwerken, maar ook dat je dat stressvolle gevoel minder de overhand kunt laten nemen. Je zult merken dat je hierdoor veel meer energie overhoudt en dat je daardoor beter kunt functioneren door de dag heen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om weer dichtbij jezelf te kunnen komen.

Maak tijd voor jezelf
Wanneer je een drukke week voor de boeg hebt, is het vooral van belang om genoeg tijd voor jezelf in te plannen. Voel je aan dat je dagelijks toch echt dat uurtje voor jezelf nodig hebt om goed te kunnen functioneren? Maak hier dan tijd voor vrij! Ook als dit betekent dat je er andere dingen voor af moet zeggen. Jouw mentale en fysieke gezondheid gaan voor, alleen zo houd je het op lange termijn vol. Sommige mensen hebben juist liever behoefte aan een vrije ochtend of middag per week. Als je aanvoelt dat je daar meer baat bij hebt, zorg er dan voor dat je hiervoor de tijd kunt nemen. Je kunt in deze tijd echt tot rust komen of iets doen wat je leuk vindt. Dit is zoveel waard!

Schrijf alles op
Merk je dat het je allemaal even teveel wordt? Dan kun je eens proberen om al je gedachten op papier te zetten. Je zult merken dat je dingen die gebeurd zijn of dingen die je bezighouden beter kunt verwerken. Zo is het makkelijker om los te laten wat je dwars zit. Neem hier dagelijks een vijf tot tien minuten tijd voor. Je kunt bij Bekking & Blitz terecht voor een groot aanbod aan handige notitieboekjes. Je zult je bestelling van Bekking & Blitz binnen een paar dagen thuis ontvangen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)