Nooit te oud voor kinderboeken

Arabische sprookjes
Arabische sprookjes

Ik heb meteen iets op te biechten: ik heb een enorme liefde voor prentenboeken voor kinderen. Nu ben ik volwassen en heb ik helemaal geen kinderen. Toch kan ik me in de prachtige illustraties en onschuldige verhalen even verliezen. In dit blog ga ik op zoek naar gave kinderboeken!

Ten eerste: 'Arabische sprookjes' van Rodaan Al Galidi en Geertje Aalders. Geertje Aalders ken je misschien al van haar prachtige knipkunst (check hier haar o, zo mooie webshop!), die ze allemaal met de hand knipt en snijdt.  Rodaan Al Galidi schijnt een weergaloze verhalenverteller te zijn. In het boek worden klassieke en modernere Arabische sprookjes verteld. Het boek komt uit in november en is nu al te bestellen op onder andere de website van Geertje Aalders.

Gewoon gek
Gewoon gek

'Gewoon gek' van Ingrid en Dieter Schubert is een boek met tegenstellingen. Hoog, laag, lief, stout enz. Heel leuk voor kinderen, maar persoonlijk vind ik de kleurrijke en aandoenlijke illustraties het leukst. Echte plaatjes om lang naar te kijken.

Tellen
Tellen

'Tellen' is van Aino Maija Metsola, een kleurijke en creatieve duizendpoot. Ze maakt echte kunst, jurken van eigen stof, patronen, prints en dus ook een telboekje. Tellen kan ik gelukkig al ;-), maar haar kleurgebruik is grappig en inspireert me.

De bloem die de zon een kusje wilde geven
De bloem die de zon een kusje wilde geven

‘De bloem die de zon een kusje wilde geven’ is een boekje van Hejsan, geïllustreerd door Sandra Sier. Dit boekje ziet er super lief uit. En zo is het verhaaltje ook! De illustraties zijn fijne zwarte tekeningen met knalgele of witte details wat het boekje zo stylish maakt.

De ijsmuts
De ijsmuts

Als laatste dit gave boekje dat ik tegenkwam op de website van Fiep Westendorp: De ijsmuts van prins Karel. In dit boekje zit ook een echte muts waar het bolletje van bovenuit steekt! Super origineel.

Het is trouwens Kinderboekenweek, leuk om juist nú een mooi kinderboek te kopen! Je krijgt er dan het boekje 'Kattensoep' bij cadeau.

reacties op dit blog (1)

11 oktober 2017
geertje
Bedankt Judith! Heel leuk!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)