Nieuwe kunst-trends voor aan de muur

Nieuwe kunst-trends voor aan de muur
Nieuwe kunst-trends voor aan de muur

Oud-Hollandse prenten en tafereeltjes uit bekende kunstwerken; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het meisje met de parel, een van de grootste favorieten van dit moment, zien we in vele vormen nagebootst langskomen. Op de website van Myphotoflow.nl zien we wel een heel bijzonder exemplaar van het beroemde kunstwerk. Ja, het is een 1-op-1 kopie van het origineel; hetzij ingezoomd, maar dan in een cirkelvorm uitgesneden. And we love it! Cirkelvormige kunstwerken zijn het neusje van de zalm as we speak! Ze zijn zoveel meer catchy dan traditionele rechthoekige vormen, of vierkante formaten.

Hipperdepip ronde kunst voor aan de muur

We wezen jullie al eerder op de geweldige tegelkunst-trend die in opkomst is en die een ware interieurboost voor de muur met zich meebrengt; daar kun je de cirkelvormige kunstafbeeldingen aan toevoegen. De vorm doet het hem. Rond is niet hoekig en rond zorgt ineens voor een totaal andere uitstraling en het echte wauw-effect. Kunst aan de muur hoeft overigens niet te betekenen dat je dus per definitie voor een tafereel uit een historisch kunstwerk kiest. Er zijn zoveel mogelijkheden, want naast oude schilderwerken - ja, die hartstikke populair zijn - vinden we ook natuur schilderijen en natuur fotokunst te gek.

De natuur in huis halen

De kleur groen overheerst in vrijwel ieder modern interieur momenteel. Er is altijd wel tenminste één accentmuur in huis te vinden in de kleuren zachtgroen tot hard groen - en altijd met een klein vleugje blauw overigens; het luistert nauw. En niet alleen groen op de muren doet het super, ook ander groen -in de vorm van planten- moet terug te vinden zijn in het interieur. Groen is echt super hot. Ga je echt voor het meest actuele interieur, dan zorg je ervoor dat je huis een industriële uitstraling heeft en mogen glazen deuren in zwart metaal echt niet ontbreken!

Binnen deze actuele look van ons eigentijdse interieur passen woonaccessoires voorzien van natuurlijke prints. Van vogels tot close-ups van bloemen en van landschappen tot de oceaan. Het kan om foto's gaan, het kan ook om eigentijdse kunst gaan; maar de natuur staat centraal momenteel, naast oude meesterwerken. 

Art frame

Art Frame is ook waanzinnig populair overigens. Hier gaat om de omlijsting van een kunstwerk(print) op canvas meestal, ingelijst in een aluminium omlijsting (vaak zwart van kleur). Het zijaanzicht levert dan een strak geheel met diepte op in de aluminium lijst. Het fijne van art frame is dat je er net zo makkelijk weer een ander kunstwerk in kunt plaatsen. Vraagt je interieur om een ander type kunst, dan hoef je alleen de doeken maar te wisselen in de lijst. Doeken in art frame ingelijst, geven net wat weer meer een arty-feeling dan doeken die achter kunstglas zitten, of doeken die om een houten frame zijn geplakt/ geniet - dat kennen we nu wel en is echt achterhaald. Art frame zorgt voor een mooie, eigentijdse en strakke afwerking van de kunst afbeelding en past echt binnen de industriële look van je interieur! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)