Nieuwe bril nodig? Let op deze 4 tips voordat je je nieuwe bril uitkiest!

Nieuwe bril nodig? Let op deze 4 tips voordat je je nieuwe bril uitkiest!
Nieuwe bril nodig? Let op deze 4 tips voordat je je nieuwe bril uitkiest!

Eens in de zoveel tijd moeten we onze oudere spullen vervangen voor iets nieuws; zo ook onze bril. Het uitkiezen van een nieuwe bril kan een belangrijke keuze zijn omdat het de uitstraling van je gezicht bepaalt. Voor veel mensen is het kiezen van een nieuwe bril dan ook een lastige keuze. Met zoveel verschillende stijlen, materialen en opties om uit te kiezen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een beslissing neemt. In dit artikel bespreken we vier belangrijke factoren waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van een nieuwe bril.

Oogmeting en recept

Voordat je begint met het kiezen van een nieuwe bril, is het belangrijk om een recente oogmeting te laten doen. Een oogmeting meet de sterkte van je ogen en bepaalt het recept voor je nieuwe bril. Het is belangrijk om regelmatig je ogen te laten controleren, omdat je gezichtsvermogen in de loop der tijd kan veranderen. Door een recente oogmeting te hebben, kun je er zeker van zijn dat je de juiste sterkte en correctie krijgt voor je nieuwe bril.

Stijl en montuur

Een van de meest opvallende aspecten van een bril is het montuur. Het montuur kan je uiterlijk beïnvloeden en je persoonlijke stijl weerspiegelen. Bij het kiezen van een nieuw montuur is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm en huidtint. Verschillende monturen passen beter bij bepaalde gezichtsvormen, zoals ronde, ovale, vierkante of hartvormige gezichten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kleur van het montuur en of het past bij je huid. Probeer verschillende monturen uit en vraag om advies van een professional om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. 

Materiaal en duurzaamheid

Het materiaal van het montuur kan een grote impact hebben op de duurzaamheid en het comfort van je bril. Brillen zijn er in verschillende materialen, zoals metaal, kunststof, titanium en acetaat. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Metaal is bijvoorbeeld lichtgewicht en duurzaam, terwijl kunststof meer kleuropties biedt en minder duur is. Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij je levensstijl past. Ben je bijvoorbeeld actief en heb je een stevige bril nodig die tegen een stootje kan? Of geef je de voorkeur aan een lichtgewicht montuur dat comfortabel zit? Denk hier goed over na voordat je een definitieve keuze maakt.

Lenstype en extra opties

Naast het montuur is het lenstype een belangrijk aspect van je nieuwe bril. Er zijn verschillende soorten lenzen beschikbaar, zoals enkelvoudige lenzen, bifocale lenzen en multifocale lenzen. Enkelvoudige lenzen zijn geschikt voor mensen die slechts één correctie nodig hebben, terwijl bifocale en multifocale lenzen geschikt zijn voor mensen die zowel dichtbij als veraf scherp willen zien. Daarnaast zijn er ook extra opties beschikbaar, zoals krasbestendige coatings, ontspiegelde coatings en blauwlichtfilters. Deze extra opties kunnen de functionaliteit en duurzaamheid van je bril verbeteren, maar het is belangrijk om te overwegen of je ze echt nodig hebt voordat je extra kosten maakt.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)