Nieuw: Flavourites' playlists op Spotify

Al benieuwd?
Al benieuwd?

Ik denk dat velen zich hier wel in kunnen vinden: muziek is echt top. Één van de belangrijkste dingen in het leven als het aan mij ligt. Om deze reden hebben we iets nieuws bedacht bij Flavourites… Een eigen playlist op Spotify. Om te beginnen bij: ‘coffeelounge’. Een twee uur durende playlist gevuld met onze favoriete relax muziek. Heel fijn als achtergrondmuziek tijdens het werk, als je gezellig met een vriendin koffie zit te drinken of tijdens het lezen van een magazine, de krant of een boek.  

 

Of je nu muziek maakt of luistert, het is hartstikke gezond voor je. Het kan stress verminderen en je stemming enorm verbeteren. Het helpt bijvoorbeeld bij een gebroken hart. Heeft de meerderheid van ons vast wel eens gehad. Gewoon even de meest dramatische versie van jezelf naar boven halen, flink uithuilen en de meest unieke choreografieën ontstaan. De zeester en de foetushouding waren altijd mijn persoonlijke favorieten. Of juist wanneer je nét verliefd bent geworden. Dan is het eindelijk toegestaan om naar die overdreven sappige nummers te luisteren waar je eerder een afkeer voor had. Oh, en wanneer de dag van de onafhankelijke eicel aanbreekt, vind ik het ook héérlijk om alles door elkaar te luisteren. Een verschillend genre voor elke mood swing. Zó fijn.
.
Maar goed, de playlist. Die hebben we zorgvuldig samengesteld: een beetje Petra hier, Natascha daar, een scheutje Madelief en vijf eetlepels Lotte. Iedereen heeft namelijk een speciaal nummer uitgekozen die er sowieso in moet.
.
Natascha
Bubbles van Yosi Horikawa is een van mijn favoriete nummers. Hij heeft meerdere heel relaxte nummers, maar deze overtreft alles. Ik raad je aan dit nummer te luisteren met oortjes in. Het begin is pure satisfaction voor je oren: het geluid van vallende balletjes die van alle kanten lijken te komen, en dan de muziek die er voorzichtig in komt... Echt super chill.
.
Petra
Als ik een relax muziekje zoek voor op de achtergrond, tijdens het werk of als ik door een tijdschrift blader, kom ik heel vaak uit bij iets van Moby. Veel van de muziek die deze New Yorker maakt is eigenlijk dance muziek, maar hij maakt ook super mooie ambient nummers zoals Porcelain en Dream about me. Hele fijne instrumentale stukken afgewisseld met soul- en gospel samples en zachte zang. Om weg bij te dromen!
.
Madelief
Vance Joy, een Australische singer-songwriter, heeft een paar bekende liedjes, zoals Riptide. Toch blijven zijn liedjes een aparte stijl hebben waarbij ik graag weer even wegdroom over hoe mooi het leven kan zijn. Klinkt een beetje cheesy, right? Luister eens naar Mess is Mine en beeld je in dat je een lange roadtrip doet door de bergen met je geliefde (of met je vriendinnen). Je voelt en ruikt de frisse, zoete lucht van de bossen langs je heen waaien als je je hoofd door het raam steekt, terwijl de zonsondergang de lucht zacht roze kleurt. Dát is waar ik aan denk als ik naar deze liedjes luister. Niet zo cheesy meer, of wel soms?
.
Lotte
Kiezen is totaal niet mijn ding, laat staan één nummer uit miljarden. Wanneer ik mij moet focussen - tijdens deze gave stage bijvoorbeeld - gooi ik eigenlijk altijd ‘Avocuddle’ of ‘Lo-Fi Beats’ op. Die zul je ook terugvinden in onze playlist. Net als Harry Styles en ZAYN, de iets minder bekende nummers. Maar als ik tóch een favoriet moet kiezen dan ga ik voor I See Fire, onder andere van Avocuddle. Deze artiesten maken hele fijne remixen van bekende nummers, vaak zonder stemgeluid. Raak je helemaal zen van.
.
Nieuwsgierig geworden? Check onze nieuwe Spotify ‘coffeelounge’ playlist hier! Het is nog work in progress, dus het wordt hier en daar nog aangevuld en als er een nummer ontbreekt, laat het ons vooral weten. Dan voegen we ‘m toe 😉 

Beluister 'm via de link!
Beluister 'm via de link!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)