Nette jurk uitkiezen: het lukt met deze tips

Nette jurk uitkiezen: het lukt met deze tips
Nette jurk uitkiezen: het lukt met deze tips

Bij bepaalde aangelegenheden wil je op je allermooist verschijnen. Een viering, etentje of uitreiking: we noemen maar wat voorbeelden. Een chique jurk past hier uitstekend bij. Maar hoe kies je nu een jurk die écht mooi is? Met deze tips kom je een heel eind.

Midi- of maxijurk
Veel vrouwen dragen met name korte jurken. Lekker makkelijk en praktisch gedurende de dag. Maar als je voor een nette look wilt gaan, kun je juist beter kiezen voor een midi- of maxijurk. Met een lengte tot onder de knie dus! Dit staat al gauw extra elegant. Zo is een cocktailjurk vrijwel altijd van een lange lengte. En dat hoeft er helemaal niet stijfjes uit te zien. Juist niet! Kies voor een zwierig design, waarbij de jurk om je benen danst. Dat ziet er hartstikke luxueus en sierlijk uit.

Perfecte pasvorm
De pasvorm speelt een belangrijke rol. Zorg dat de jurk jouw lichaam complimenteert! Benadruk je vormen, bijvoorbeeld door een jurk met een riem in de taille te kiezen. Of misschien wil je juist je hals benadrukken, door voor een jurk met een wat lagere halslijn te gaan. Bedenk op die manier wat jij belangrijk vindt. De jurk mag best een beetje sexy zijn, of in ieder geval vrouwelijk. Met een gala jurk zit dit bijvoorbeeld helemaal goed. Zo’n jurk is op-en-top sierlijk! En let ook op de maat: zorg dat de jurk niet te strak, maar ook niet te los zit. Je wilt immers voor dat perfecte plaatje gaan.

Luxe materiaalsoort
Niet alleen de lengte en de pasvorm tellen mee, maar ook de materiaalsoort van de jurk. Er zijn genoeg luxe materialen om uit te kiezen. Stevig katoen, fluweel, zijde of een gewoven stof: ga na wat jij mooi vindt én wat je lekker vindt zitten. Een gladde stof ziet er in ieder geval al snel prachtig uit. Het is immers net weer even iets anders dan een reguliere stof, die je op de dagelijkse momenten draagt. En uitpakken mag nu juist!

Comfort
Hoewel stijl misschien voorop staat, is ook comfort van belang. Je moet je immers wel op je gemak voelen in de nette jurk. Gelukkig zijn mooie jurken tegenwoordig vaak hartstikke comfy. Ga voor een zachte stof, zoals fluweel. Of denk aan zijde: dat voelt aan als een tweede huid.

Kleur en dessin
De kleur en het dessin zijn natuurlijk ook bepalend voor de look. Houd het minimalistisch met zwart, blauw, bruin of grijs. Of ga juist voor een opvallende kleur, zoals rood of groen. Geel, paars en roze zijn nóg sprekender. En een print valt tevens op: van stippen tot bloemen.

Sierlijke details
Details lijken misschien ondergeschikt aan het grote geheel in een design, maar niets is minder waar. Details kunnen een jurk juist helemaal laten spreken! Denk aan een jurk met een diepe uitsnede bij de rug, of juist met elegante bandjes die over de hals kruisen. Extra’s kunnen ook in de stof zijn verwerkt, zoals pailletten of borduursels. Het mag absoluut subtiel zijn, want daar draait het nu juist om bij die alleszeggende details.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)