Must have sandaal voor je capsule wardrobe

Must have sandaal voor je capsule wardrobe
Must have sandaal voor je capsule wardrobe

Soms komt er een nieuw label voorbij waar je heel blij van wordt en denkt: ja, zo hoort het! Dat was nou precies het gevoel dat we hadden toen we Sharon Woods ontdekten. Want: hey schoenen, altijd leuk! Maar ook fijn voor dier en natuur, want gemaakt van met name gerecyclede en plantaardige materialen. En óók nog eens duurzaam en low waste, want geproduceerd on demand. En o ja, niet geheel onbelangrijk, de sandalen en muiltjes zien er erg leuk uit! Wij doken in de wereld van Sharon Woods om alles te weten te komen over dit super toffe label!

Aan het roer van Sharon Woods staat de Groningse Sharon (1993), die tegenwoordig in Madrid woont en werkt. Haar passie voor duurzaam leven in combinatie met het gebrek aan betaalbare duurzame schoenen, liggen aan de basis van haar label. Met name aan vegan schoenen in een meer klassieke stijl bleek best wel een prijskaartje te hangen. En dus trok Sharon de, eh, stoute sandalen aan en dook in de wereld van schoendesign en -materialen. Uiteindelijk vertrok deze girl on a mission naar het zuiden van Spanje om fabrikanten te bezoeken. En daar, in de omgeving van Alicante, bleek een klein familie-atelier aan huis te zijn. Geen website of webshop, maar wél een oer-Spaanse zapatero -die boven het atelier woont- en zijn kinderen die eigenlijk wel geïnteresseerd waren in het experimenteren met duurzame en vegan materialen! Kortom, daar in Alicante ontstond een match made in heaven tussen de ervaren schoenmakers en de visie van Sharon!

Sharon met Antoinette jute
Sharon met Antoinette jute

Na het doorlopen van de ontwerpen en het afstemmen van kleuren en materialen, kon Sharon vrij snel na haar eerste bezoek aan Alicante de virtuele deuren van haar nieuwe shop Sharon Woods openen. Haar collectie is tijdloos en klassiek en bestaat, vooralsnog, uit drie modellen: sandaal Rosie, met een bandje voor om je hak, muiltje Jane en Antoinette (net als Jane, maar dan in jute). De kleuren (wit, off white, cognac en rood) waarin je ze kunt laten maken zijn al net zo tijdloos en makkelijk te matchen met vrijwel elke outfit. Onze favoriet: off white, die afhankelijk van de lichtinval, een beetje zacht roze oogt. Is perfect voor in een capsule wardrobe!

Jane off white
Jane off white

Want een capsule wardrobe past helemaal in de duurzame visie die Sharon Woods heeft. En daar worden wij ook blij van; bewuster consumeren, kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het materiaal van de sandalen is zo veel mogelijk gerecycled en plantaardig en om verspilling te voorkomen, wordt de productie pas gestart nadat een bestelling is geplaatst (hoewel er een kleine voorraad is van een kleine selectie modellen). Ook levert Sharon Woords alleen binnen Europa, met lokale leveranciers. En dit alles voor een kleine(re) footprint! 

Rosie white
Rosie white

Wij zijn inmiddels de gelukkige bezitters van een, hoe kan het ook anders, Jane in off white. En man oh man, ze zitten héérlijk! Het voetbed lijkt wel een super zacht kussentje, dat loopt zó lekker. We hebben onze zomergarderobe al uitvoerig pre-holiday getest in combinatie met de muiltjes en eerlijk is eerlijk, ze staan beeldig onder een (maxi)jurk of rok, maar óók onder jeans of shorts. Zou zomaar onze nieuwe zomer-favoriet kunnen zijn!

Rosie red
Rosie red

Hou Sharon Woods goed in de gaten, want er wordt volop gewerkt aan items die 100% gerecycled of plantaardig zijn, nog duurzamer verpakkingsmateriaal en last but not least, een nieuwe schoenen collectie!!

New favourite!
New favourite!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)